- De legger opp til en styrt nedbygging av tilbudet

FOTO TORGRIM RATH OLSEN

FOTO TORGRIM RATH OLSEN Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Regjeringen blir beskyldt for å svikte sine løfter om å videreføre sykestuesengene i Nord-Troms.

DEL

Et representantforslag framsatt av SV og Ap om å opprettholde finansieringen av sykestuesengene i Nord-Troms fikk ikke flertall i helsekomiteen.

- Sp og KrF støtter oss, men ikke Venstre og regjeringspartiene, sier stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) fra Troms.

Han sier sykestuesengene i Nordreisa, Skjervøy, Kåfjord og Kvænangen er en feiret suksess som må videreføres, og hevder at regjeringen med Høyre i spissen ikke lenger vil garantere dette slik de gjorde i valgkampen.

- De sier det blir en dialog mellom Helse Nord og kommunene om videre organisering, og jeg tror tanken er å sentralisere alt til Nordreisa - uten at de sier det. De legger opp til en styrt nedbygging av tilbudet, hevder Knag Fylkesnes.

- Holder det vi har lovet

Stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) avviser dette.

- Vi har vært tydelige på at vi ønsker et desentralisert tilbud i Nord-Troms, og det skal vi følge opp. Vi sier at det skal være en reell dialog mellom Helse Nord og kommunene, der de skal komme fram til andre alternativer enn å sentralisere alt til Sonjatun i Nordreisa. Men akkurat hva som er de gode løsningene må de selv komme fram til, sier Gudmundsen.

Han sier dette er helt i tråd med det Høyre tidligere har lovet.

- Hadde jeg bodd i Nord-Troms, så hadde jeg tatt dette som et sterkt og gledelig signal fra regjeringen, sier han.

Stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen (Ap) hevder imidlertid at Høyre og regjeringen svikter.

- De nekter å gå med på vårt forslag der vi understreker at det er kommunene som skal finne ut hvilken modell det skal være, sier hun.

Artikkeltags