Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyst gjennom Interpol - pågrepet i Tromsø

Artikkelen er over 4 år gammel

En latvisk statsborger som har vært etterlyst internasjonalt via Interpol, ble denne uka pågrepet i Tromsø.

Mannen i 30-åra er etterlyst i forbindelse med medvirkning til to bedrageri i Polen i 2014. Mandag i denne uka ble han pågrepet på en arbeidsplass i Tromsdalen hvor han jobbet som bygningsarbeider.

Latvieren er nå i Nord-Troms tingrett varetektsfengslet i fire uker å påvente av utleveringssaken.

Retten har vært i betydelig tvil om det foreligger skjellig grunn til mistanke. En regional domstol i Suwalki i Polen har avsagt pågripelsesbeslutning med bakgrunn i de forhold han er siktet for der. Nord-Troms tingrett antar at den polske domstolen må ha hatt et forsvarlig grunnlag for sin avgjørelse. Men det er ikke referert nærmere til hva som er grunnlaget for siktelsen eller lagt fram dokumentasjon som underbygger denne.

Ifølge domsprotokollen fra tingretten har mannen overfor politiet redegjort for at han har vært i Polen i 2014, og at han har vært delaktig i en virksomhet som fremstår som bedrageri. Men han benekter de forhold som er beskrevet i siktelsen.

Politiadvokat Frode Stock i Troms politidistrikt sier de fikk opplysninger om at mannen oppholdt seg i Tromsø, og gikk til pågripelse da de sammenholdt opplysningene med etterlyste personer.

 

Kommentarer til denne saken