Driver med livreddende førstehjelp etter trafikkulykke

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Frontkollisjon i Finnmark.

DEL

Politi, ambulanse og brannvesenet har rykket ut til en trafikkulykke i Nesseby. Også et Sea King redningshelikopter er rekvirert, bekrefter Hovedredningssentralen Nord-Norge overfor iFinnmark. Klokken 12.40 skal helikopteret ha landet.

Det melder 110-sentralen i Finnmark like før klokken 12 mandag.

– Vi er på stedet. En liten bil har kjørt i fronten på en tung bil. To personer i personbilen er skadet, én av disse sitter fastklemt i bilen, sier operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til iFinnmark klokken 12.10.

Føreren av tungtransporten skal ikke ha rapportert om skader.

– Vi driver med livbergende førstehjelp på stedet nå og bistår med å få vedkommende løs i personbilen, sier Jacobsen.

Klokken 12.45 har personen i personbilen blitt frigjort.

– Vedkommende vil bli stabilisert og fraktet med helikopter til nærmeste sykehus, sier Jacobsen og forteller at de må sperre av deler av veien ved Kirkenes sykehus slik at helikopteret med pasienten får landet.

– Vi vet ikke noe om tilstanden til personen.

Den andre personen i personbilen skal ha lettere skader.

Ulykka skal ha skjedd midt i en sving ved Europavei 75, ved nedkjøringa til kirkestedet i Nesseby. Ingen biler fikk passere da nødetatene brukte hele veien for å få den fastklemte personen ut av personbilen ved bruk av hurtigfrigjøring. Et par biler har nå sluppet forbi, og Jacobsen forteller at veien fortsatt vil være periodevis stengt mens det pågår bilberging.

Videre skal politiet foreta en nærmere undersøkelse om hendelsesforløp samtidig som de skal avhøre vitner og involverte personer så fremst forholdene tillater det.

Artikkeltags