- Smuglerne er godt utstyrt. De kommer med tilhenger og kjøleutstyr

SMUGLERFISK: Turister har kun lov til å føre 15 kilo fisk ut av landet, men tollvesenet finner opp til flere hundre kilo i bagasjen. Dette fra et tidligere beslag i Nordland.

SMUGLERFISK: Turister har kun lov til å føre 15 kilo fisk ut av landet, men tollvesenet finner opp til flere hundre kilo i bagasjen. Dette fra et tidligere beslag i Nordland. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

– Jeg tror dette er relativt tilfeldig. Over flere år har vi sett at fisketuristene blir mer og mer kreative, og vi har forsøkt å innhente dem, sier avdelingsleder i Tollregion Nord-Norge, Tom Olsen, til FiskeribladetFiskaren.

Tollregionen ha rpå det meste beslaglagt 5000 kilo fisk, et rekord Olsen står for fall i sommer. Allerede i juni er det beslaglagt 2084 kilo smuglerfisk. Det er mer enn på hele sesongen i fjor.

Den tillatte grensen for hva turister lovlig kan føre ut av landet, er 15 kilo. Tollregionen har hatt beslag opp i 750 på finskegrensa, noe som gir et anseelig bidrag til statskassen.

Konsekvensen av beslag er nemlig ifølge FiskeribladetFiskaren bot på hele 1000 kroner kiloen.

– Smuglerne er godt utstyrt. De kommer med store tilhengere og kjøleutstyr, og frakter i store mengder. Det er mest estlendere, tsjekkere, ukrainere og polakker som prøver seg, sier Olsen til avisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken