E6-tunnelen skulle åpnet klokken 14. Nesten tre timer senere var den fortsatt stengt

LANGE KØER: Det dannet seg lange køer på begge sider av tunnelen.

LANGE KØER: Det dannet seg lange køer på begge sider av tunnelen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Larsbergtunnelen på E6 i Storfjord var stengt i flere timer fredag ettermiddag etter at steinblokker fra sprengningsarbeid ble liggende på en fjellhylle over et av tunnelinnslagene.

Veien ble stengt klokken 12.30 og skulle etter planen blitt åpnet igjen klokken 14.00.

- Så var det en del av blokkene som ikke falt langt nok ned, og ble liggende på en hylle. De turte ikke slippe trafikken gjennom på grunn av fare for at de blokkene skulle falle ned, sier byggeleder i Statens vegvesen, Geir Lande.

Stengt i over fire timer

Tunnelen ble åpnet for trafikk klokken 17, forteller en tipser til Nordlys.

Det dannet seg store køer utenfor tunnelen. Korteste omkjøringsmuliget var via fylkesvei 868 og fergesambandet Lyngseidet-Olderdalen, en tur på rundt 14 mil og en 40 minutters fergetur.

En sjåfør Nordlys har snakket med ankom tunnelen 20 minutter før det bebudede åpningstidspunktet. Han ble stående i kø i over tre timer.

Egentlig ikke akseptabelt

Etter hvert ble det meldt at veien skulle åpnes klokken 16, men det ble funnet en ny blokk, opplyser Lande, som ikke synes noe om at hovedferdselsåren gjennom landet er stengt i fire timer en fredags ettermiddag.

- Det er jo egentlig ikke akseptabelt, og det ble sagt fra Vegvesenets side at hvis de ikke klarte å åpne før ettermiddagsrushet, skulle det vente til over helga. Men det er lett å si i ettertid. Det var en feilberegning siden de ikke klarte å ta ned massene, sier Lande.

Arbeidene i Larsbergtunnelen er en del av en storstilt sikkerhetsoppgradering av veitunnelene i Nord-Norge. Den mørke, smale og svingete tunnelen skal blant annet få nye nødlys, rømningslys og nødkiosker.

Artikkeltags