Etter flere snøskred kommer skredvarsel-vaktleder og hovedredningssentralen med advarsel: - Svært krevende forhold i fjellet i hele nord

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I Nord-Norge er det nysnø og vedvarende svake lag om blir skredproblemene. Begge kan føre til naturlig utløste skred, og det vil være lett for en scooter eller skiløper å løse ut skred.

I Tromsø gjelder følgende skredvarsel i dag: Det er krevende å ferdes i skredterreng. Nysnøflak kan være ustabile og vedvarende svake lag kan påvirkes, særlig rundt tregrensa. Våte skred først på dagen.

– Det vil altså bli svært krevende forhold i fjellet i hele nord, vi anbefaler folk å holde seg unna skredterreng slik forholdene blir, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Emma Barfod til varsom.no.

Det skriver AN.

Det er snøskredfare både lørdag og søndag.

– Mange ulykker

– Over snøgrensa vil det legge seg opp ustabile flak av nysnø i leområder, forteller hun videre.

Og det gjelder ifølge henne å være nøye med hvor man beveger seg, særlig over snøgrensa vil det være svært krevende forhold, sier Barfod.

– Det er viktig å sette seg inn i skredproblemene i varselet og følge ferdselsrådene. Det skjer dessverre mange ulykker, sier Barfod videre, ifølge varsom.no.

Flere snøskred i nord

HRS melder at det gikk flere snøskred i Nord-Norge fredag, da skredfaren var betydelig – nivå 3. Dette gir fare for naturlig utløste skred i hele landsdelen, og faregraden har økt til 4 i flere områder.

– Bruk gjerne den flotte naturen vi har, men ikke på bekostning av livet ditt. Vis vett – vær varsom, skriver HRS Nord-Norge på Twitter.

Artikkeltags