Kulturministeren med flammende tale under festspillåpningen

Kulturminister Linda hofstad Helleland.

Kulturminister Linda hofstad Helleland. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Kulturminister Linda Hofstad Helleland stod for den offisielle åpningen av Festpillene i Nord-Norge i Harstad lørdag formiddag. Hun holdt en flammende tale for Festspillene, direktør Maria Utsi, og ikke minst for alt som skal skje i nord.

Spennende

Med seg til Harstad hadde hun også en gave i form av en halv million kroner. Disse pengene skal gå til en større konferanse, et arktisk toppmøte som blir kalt Arctic Summit og  som skal bli en del av Festspillene fra neste år. Penger som sikkert kommer godt med, all den tid FINN er fjernet fra listen over knutepunktfesivaler, og dermed mister mye penger der.

- Jeg synes Festspillenes planer for et arktisk toppmøte i 2017 er veldig spennende. Festspillene tar opp meget interessante perspektiver. Vi må tørre å tenke nytt om mulighetene i nordområdene, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Lokalt kulturliv

Ifølge Festspillene i Nord-Norge er formålet med arrangementet å "styrke og fremme kunst og kultur som en spydspiss i det sirkumpolare samarbeidet og bygge varige nettverk for utvikling og samhandling innen kunst- og kulturbransje, kulturnæring og samfunnsliv i Arktis". Festspillene vil invitere både politikere, kulturliv, næringsliv og samfunnsliv for øvrig til å delta.

- Kulturen og kulturpolitikken er en viktig del av nordområdesatsingen. Disse tankene er helt i tråd med regjeringens nordområdeinnsats, som både handler om store aktuelle spørsmål, om engasjementet i Nord-Norge og om samarbeid over grensene, sier Helleland.

- Når vi satser på nordområdene, satser vi også på flerstemthet og på lokalt kulturliv. Men vi satser også på tiltak som vil sette hele Norge på det internasjonale kunstkartet, sier kulturministeren.

Kulturdepartementet vil være med som vertskap for arrangementet sammen med Festspillene, og vil bidra økonomisk med 250 000 i år og samme beløp neste år.

Artikkeltags