Helikopter med fire personer om bord havarerte i Finnmark

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Et helikopter med fire personer ombord har havarert på Laksefjordvidda i Finnmark.

Det melder Hovedredningssentralen for Nord-Norge.

De fikk inn melding klokken 12.10 tirsdag.

- Helikopteret skal ha veltet over på siden. Ytterligere informasjon om hendelsesforløpet er ikke kjent, heter det i meldingen fra Hovedredningssentralen.

Ingen av de fire personene om bord skal være skadet, ifølge HRS.

Reinpolitiet, SNO og FeFo om bord

Klokken 1410 skriver operasjonsleder Thomas Pettersen i Finnmark politidistrikt at havariet skjedde i forbindelse med jakttilsyn.

Helikopteret tilhører firmaet Helitrans.

«Reinpolitiet, Statens naturoppsyn (SNO) og Finnmarkseiendommen (FEFO) var tirsdag formiddag på jakttilsyn med helikopter på Laksefjordvidda i Finnmark. I forbindelse med landing oppsto en hendelse der helikopteret skal ha veltet over på siden.» heter det i meldinga.

I meldingen fra politiet heter det at de fire personene om bord, skal ha kommet seg ut «uten alvorlige skader». De involverte arbeidsplassene er varslet, ifølge politiet, og personellet følges opp og ivaretas etter hendelsen.

Har varslet luftfartskommisjonen

Bård Kjesbu i Helitrans sier til iFinnmark at det er daglig leder som skal uttale seg til media, men vedkommende er på et fly akkurat nå.

– Vi har ikke mer informasjon enn det som står i pressemeldingen per nå. Det skal ikke være noen personskader, sier Kjesbu.

«Luftfartskommisjonen er varslet, og politiet har iverksatt undersøkelser for å avklare omstendighetene rundt hendelsen» skriver operasjonsleder Pettersen i politiet.

Forlot Alta i morges

Klokken 14.30 har daglig leder i Helitrans, Geir-Vidar Sørheim, landet på Gardermoen etter å ha flydd fra Alta. Til iFinnmark sier han at han ikke har rukket å få særlig mye mer informasjon enn det som allerede har kommet ut.

– Vi må snakke med piloten og høre hva som egentlig har skjedd slik at vi får et bilde av hendelsesforløpet.

Helitrans sitt helikopter, en AS 350, forlot Alta tidlig tirsdag morgen, og har i løpet av dagen vært innom Øst-Finnmark før det havarerte på Laksefjordvidda, opplyser Sørheim.

– Vi tar vare på vår ansatte og de som var om bord, og vil ha en debrifing med piloten nå snart, sier Sørheim før han setter seg på neste fly.

AS 350

På Helitrans sin hjemmeside på internett beskrives AS 350 som det mest brukte helikopteret til innlandsvirksomhet. Helikopteret har en motor, og «god løftekapasitet».

Sitteplasser: 5 personer

Marsjfart: 110 knop

Maksimal løftekapasitet: 1.350 kilo

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken