Helsesenter i Lyngen stengt etter at lege døde brått

Artikkelen er over 1 år gammel

Lenangen står uten lege etter at Christian Schousgaard (54) sist helg gikk bort.

DEL

Det meldte Framtid i Nord lørdag.

Danske Christian Schousgaard har helt siden 2003 drevet helsesenteret i Sør-Lenangen. Lørdag 13. juli døde han brått, kun 54 år gammel.

Nå er Lenangen Helsesenter stengt på ubestemt tid.

Tragisk bortgang

- Lenangen Helsenter AS er stengt på grunn av den tragiske bortgangen av vår dyktig kollega, lege Christian Schousgaard. Da det er en privat eid virksomhet har Lyngen kommune ingen innvirkning på hva som vil skje der i fremtiden, skriver kommuneoverlege Carol Pascoe i en pressemelding som er gjengitt av Framtid i Nord.

Ifølge avisen vil innbyggerne som har fått sine fastlegetjenester inntil videre bli ivaretatt av Lyngen legekontor. Kommunen opplyser i pressemeldingen at det ikke er nødvendig å bytte fastlegeliste.

Slo ring rundt legen

Innbyggerne i Lenangen viste i 2014 at de satte stor pris på Schousgaard.

I forbindelse med en konflikt med kommunen slo bygda ring rundt legen, og uttrykte at det var viktig at kommunen kom til en løsning.

- Om Schousgaard forsvinner, er vi uten lege i Ytre Lyngen. Det kommer ikke noen ny. Det betyr seks mils kjøring både for oss, og legene som skal betjene helsesenteret her, sa Frp-politiker Stein Åge Midttun den gang.

Nå leter kommunen etter en alternativ løsning som skal ivareta et lokalt tilbud.

– Det jobbes med en langsiktig løsning som inkluderer et legetilbud lokalt i Lenangen, men det vil ta tid å få det på plass, heter det i meldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken