Her står det havarerte helikopteret i Reisadalen

NØDLANDET: Helikopteret fra Kallax Flyg nødlandet her sørvest for Jierta i Reisadalen lørdag. (Foto: Alle foto: Jan-Tore Nikolaisen, Nordreisa lensmannskontor)

NØDLANDET: Helikopteret fra Kallax Flyg nødlandet her sørvest for Jierta i Reisadalen lørdag. (Foto: Alle foto: Jan-Tore Nikolaisen, Nordreisa lensmannskontor)

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Her er de første bildene av det svenske helikopteret som nødlandet i Reisadalen lørdag.

Bildene er tatt av politibetjent Jan-Tore Nikolaisen som fløy opp sammen med Sea King-en fra Banak.

- Dette er sørvest for Jierta, godt inne på fjellet. Slik jeg ser det, måtte helikopteret settes ned der det ble satt ned. Det er litt ulendt terreng, nesten som en steingrop. Jeg så det ikke da vi landet med Sea King-en, forteller Nikolaisen.

En del skader

Han sier at helikopteret fra Kalix Flyg pådro seg en del skader under nødlandingen.

- Ruta var knust, understellet ga etter og det var en del karosseri-skader.

Allerede søndag var Kalix Flyg inne og løftet bort helikopteret, som var av typen Eurocopter Colibri.

Berget allerede

- Det er jo store verdier i et sånt helikopter, så det er vel naturlig at de ønsket å berge det så raskt som mulig. Havarikommisjonen var der og gjorde ferdig sine undersøkelser før helikopteret ble berga ut, sier Nikolaisen.

Han sier at også Nordreisa lensmannskontor foretar sine undersøkelser.

- Vi har en viss formening om hva som har skjedd, men det blir bare spekulasjoner, så jeg ønsker ikke uttale meg om det. Vi får vente på rapporten til Havarikommisjonen,  sier Nikolaisen, og legger til at det ikke er noe som tyder på noe straffbart i forbindelsen med hendelsen.

Han slår i alle fall fast at været ikke var noen faktor.

- Nei, det var nydelig forhold.

Piloten var allerede fraktet til UNN i Tromsø da de ankom stedet. Piloten pådro seg lettere skader, og har ikke ønsket å uttale seg om ulykken.

Det var ved 16.30-tida lørdag at nødsignalet ble sendt ut fra helikopteret. Det var nødpeilesenderen som ble utløst. Klokka 17.42 var pilot og helikopteret lokalisert.

Artikkeltags