Onsdag morgen like før klokken 07.00 var en rutebuss fra Nobina svært nært ved å kollidere med en lastebil. Lastebilsjåføren hadde videokamera i front og fanget hele hendelsen.

- Jeg kom kjørende i lastebilen langs Grønnegata i nordgående retning. Jeg så at det var grønt lys i lyskrysset og fortsatte derfor fremover i jevn fart, forteller yrkessjåføren som ønsker å være anonym.

Se video nederst i saken.

Kjørte på rødt lys

Plutselig oppdaget han bussen som kom i full fart på vei opp Fredrik Langes gate, uten noen som helst plan om å stoppe for rødt lys.

- Jeg så tidlig at det var rødt lys for ham, og tenkte ikke videre over å senke farten før jeg oppdaget at også bussen holdt samme fart. Han må ha sett meg også, mener lastebilsjåføren.

Yrkessjåføren sto på bremsene og avverget det som trolig ville blitt en trafikkulykke med fatale konsekvenser.

Skremte passasjerer

- Jeg har aldri bremset så hardt før. Selv har jeg opplevd mye rart i trafikken, og blir ikke fort redd eller oppskaket. Jeg synes mer synd på passasjerene i bussen. De så ganske redde ut, noe som er svært forståelig når en lastebil kommer mot deg i full fart, sier han.

Han forteller at også personbilen som kom fra andre siden av veien, måtte bråbremse for rute 40-bussen.

- Bilen hadde startet, men hadde heldigvis ikke like mye fart eller tyngde som meg og klarte å stoppe på gangfeltet.

Han mener bussjåføren opptrådte svært uforsvarlig.

- Det kunne gått skikkelig galt. Jeg vet rett og slett ikke hva sjåføren tenkte på.

- Ikke akseptabelt

Driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, kjenner ikke til saken når Nordlys ringer. Han tar situasjonen alvorlig.

- Dersom sjåføren har kjørt på rødt lys og brutt trafikkreglene er det ikke akseptabelt. Alle må følge trafikkreglene, og selvfølgelig også våre bussjåfører, sier Nilssen. 

- Vil det bli tatt grep rundt situasjonen?

- Ja, hvis vi kan identifisere hvem som kjørte vil det få konsekvenser for sjåføren, og bli håndtert i henhold til regelverket.