Bussjåfør i Tromsø satt på mobilen mens han kjørte: - Vi ser svært alvorlig på dette

PÅ MOBILEN: Flere ganger på turen skal sjåføren ha tatt opp mobilen og brukt den. Nobina kaller det et klart brudd på deres retningslinjer.

PÅ MOBILEN: Flere ganger på turen skal sjåføren ha tatt opp mobilen og brukt den. Nobina kaller det et klart brudd på deres retningslinjer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nobina har allerede tatt kontakt med den aktuelle bussjåføren.

DEL

Fredag morgen ble en busspassasjer på rute 32 mellom Hamna og UNN oppmerksom på at sjåføren på bussen brukte mobilen mens han kjørte.

- Dette skjedde flere ganger under turen. En gang mens vi kjørte i 60-sonen ved nordspissen av Tromsøya. Han trykket på mobilen og det så ut som han chattet med noen. Det var nok flere på bussen som la merke til det, sier passasjeren til Nordlys.

- Klart brudd

Passasjeren, som ønsker å være anonym, synes hendelsen var så ubehagelig at han valgte å ta et bilde av sjåføren når han brukte mobilen.

- Jeg mener at en som driver med transport av andre mennesker har et stort ansvar. Slike ting som dette bør ikke skje.

Det er driftssjef i Nobina, Magnar Nilssen, helt enig i. Han forteller at han ble oppmerksom på saken gjennom en kundeklage sendt til Nobina.

- Vi har allerede hatt sjåføren inne på et møte for å snakke om hendelsen. Vi ser svært alvorlig på dette. Det er et lovbrudd og et klart brudd på våre retningslinjer.

Tydelig fokus

Det hender innimellom at Nobina får melding om sjåfører som bruker mobilen mens de kjører, men Nilssen forteller at antallet registrerte tilfeller har gått ned de siste årene.

- Men hver gang er selvsagt en gang for mye. Vi har et tydelig fokus hos våre sjåfører på at det ikke er lov til å snakke med håndholdt telefon eller være på mobilen når de kjører. Sjåførene skal ha oppmerksomheten på veien. Dette har vi tydelig forklart i alle sammenhenger, så ingen kan komme å si at de ikke visste at det ikke var lov.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken