NM i nordiske greiner, NM i alpint, norsk mesterskap i telemark og randonee på samme plass! Internt i skiforbundet ser man på muligheten for å samle samtlige greiner på samme plass. Og det første mesterskapet kan gå av stabelen allerede i 2020.

Etter det Nordlys forstår vurderer skiforbundet to plasser – Tromsø og Trysil.

– Dette er et konsept vi har jobbet med noen år og som vi fortløpende har diskutert med NRK. Etter de solide seertallene fra NM alpint i Narvik og NM del 2 langrenn på Gålå i år er dette tydeligvis noe folk vil ha. Det har NRK merket seg. Gjennom sommeren har vi jobbet videre med disse planene, sier arrangementsansvarlig i Norges Skiforbund, Terje Lund.

Må ha 2600 senger

Den administrative ledelsen i skiforbundet har diskutert planene med de seks greinene et slik mesterskap vil involvere. Samtlige er positive.

– For langrenn sin del vil det bli snakk om NM del 2. Første mulighet til å samle samtlige greiner er i 2020 i mars eller april. Etter sesongen er alle utøverne tilgjengelig, fortsetter Lund.

I utgangspunktet er det flere plasser i landet som kan arrangere et NM med seks greiner.

– Men når vi går gjennom kravlista for et slikt mesterskap, er det ikke mange plasser igjen. Spesielt fordi man trenger 2600 sengeplasser, sier Lund.

Infrastruktur kan fort bli den største utfordringen for dem som ønsker å arrangere et slik mesterskap.

 

Kommer til Tromsø

Han innrømmer at det er noen skjær i sjøen når det gjelder Tromsø.

– Hopp har signalisert at juniorklassen og kvinnene kan hoppe i K70-metersbakken. Når det gjelder normalbakkerenn, må vi se på andre muligheter. Kombinert kan også avvikle sitt mesterskap i Tromsø, sier Lund.

Nå det gjelder alpint, er det fullt mulig å arrangere slalåm og storslalåm i Kroken.

Lund bekrefter at skiforbundet kommer til å besøke noen aktuelle plasser i løpet av kort tid. Man har allerede planlagt et møte i Tromsø.

– Noe av det viktigste for oss blir å finne fram til den plassen som virkelig har lyst til å gjøre det. Sammen med NRK ser vi på muligheten til å gjøre litt mer ut av mesterskapet med sendinger også på kveldstid.