Kvinnenes NM-stafett startet klokken 13.00 på Gåsbu. Der kjempet både Kvaløysletta skilag og Tromsø skiklubb i teten, og var med i kampen om NM-medaljene på stafetten.

Anna Svendsen leverte en kjempeetappe for Tromsø Skiklubb og vekslet som nummer to. Kvaløyslettas Merete Myrseth leverte også bra, og Berthe Anette Svenkerud gikk klubben opp i ledelsen halvveis på andre etappe.

Hun vekslet som nummer fire, seks sekunder teten. Tromsø Skiklubb var nummer fem, ti sekunder bak. Der gjorde junioren Synne Arnesen en tapper etappe.

Silje Theodorsen gikk siste etappe for Kvaløysletta skilag, men Varden festet grepet om NM-gullet med råsterke Kathrine Harsem på ankeretappen. Ingvild Ofstad, også hun juniorløper, gikk siste etappe for Tromsø Skiklubb.

Theodorsen kunne ikke matche Harsem, men kontrollerte, og gikk Kvaløysletta skilag inn til en sterk sølvmedalje på NM-stafetten. Heming ble nummer tre, der Astrid Uhrenholdt Jacobsen leverte en sterk siste etappe.

Tromsø Skiklubb endte som nummer ni til slutt.

Kvaløysletta skilag var bare noen få meter unna NM-medalje på hjemmebane i 2016. Nå fikk klubben revansje, med en historisk NM-medalje.  Det var de veldig glad for.

– Fantastisk! utbrøt Merete Myrseth overfor NRK.

Berthe Anette Svenkerud, opprinnelig fra området der årets NM arrangeres, slet med å finne ord.

– Jeg er nesten målløs. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk oppleve dette med disse jentene. Det blir egentlig ikke større å oppleve dette på min egen hjemmebane, sa Svenkerud til NRK.

Silje Theodorsen kjente på presset på siste etappen.

– Jeg var nervøs i fem kilometer. Jeg husker godt hvordan det var å stå å vente i målområdet for to år siden. Jeg er veldig glad det holdt helt inn, sa Theodorsen.

Forrige gang en tromsklubb tok NM-medalje på stafett var i 2009, da Tromsø Skiklubb ble nummer tre.

Vi oppdaterer saken.