– Det vil helt klart sette en ekstra spiss på de to konkurransene, sier hovedleder i NM-komiteen, Roger Fagerheim.

Langrennskomiteen har vedtatt at det skal deles ut kongepokal for kvinner og menn under NM i Tromsø. Kongen vil være til stede å dele ut pokalene selv når vinnerne er på Kongetribunen etter blomsterseremoniene.

Kongen kommer for øvrig til Tromsø fredag kveld og kommer til å være til stede på Storelva lørdag og på stafettene lørdag.

Vedtaket om å dele ut kongepokalen på lørdagens distanser er også grunnen for at flere av de mest profilerte løperne strår over torsdagens klassiske distanser.

I fjor var det Petter Northug som fikk kongepokalen etter seieren på tilsvarende distanse under NM på Røros. Foruten Northug er det kun Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug som har kongepokaler fra tidligere. Felles for trioen er at dem har to hver.

Roger Fagerheim kan ellers glede seg over at værmeldingen for mesterskapet er lovende, med rundt to minusgrader og oppholdsvær.

– Perfekte forhold for langrenn. Nå gjelder det bare at publikum støtter opp om mesterskapet. De siste dagene har vi fått henvendelser fra flere banehager. De er selvsagt velkommen, sier Fagerheim.