Etter noen uker med sykdom stilte rekruttlandslagets Silje Theodorsen (21) igjen på startstreken lørdag, bare fem dager for NM på ski åpner på hennes egen hjemmebane på Storelva i Tromsø.

Løperen fra Kvaløysletta Skilag gjennomførte et testrenn på ti kilometer i samme løype som NM-åpninga skal gå i. Det tok på.

– Det var et sjokk for kroppen, og fryktelig tungt å gå. Det er noe eget å gå skirenn, sier Theodorsen til Nordlys.

– Jeg har ikke gått hardt siden prologen i Östersund (i Skandinavisk Cup), og det er nesten tre uker siden. Etter det har det mest vært lufteturer, så jeg er spent på hvordan kroppen responderer på dette, legger hun til.

– Må folde hendene

Med få dager igjen til NM på hjemmebane er det svært vanskelig å si hva man kan forvente fra det som normalt sett burde vært det sterkeste hjemmehåpet på damesida.

– Det blir spennende å se, men det var i hvert fall greit å få en gjennomkjøring. Hvis jeg går NM, håper jeg at det går lettere enn i dag, sier 21-åringen, som rett og slett ikke vet om hun stiller til NM-start.

– Jeg er frisk i dag, men jeg har ikke gått med så høy puls på lenge, så jeg håper at det ikke gir noen tilbakeslag. Hvis det føles OK, vil jeg stille til start, folde hendene og håpe på litt overskudd, sier Theodorsen.

Hun medgir at selv om man ikke kan kontrollere når en forkjølelse slår inn, kom sykdommen nå på et dårlig tidspunkt.

– Ja, det var veldig dårlig timing, selv om sykdom aldri passer bra. Jeg kan jo ikke gjøre noe med det, sier Theodorsen, som er påmeldt til alle NM-distansene.

21-åringen så lyst på lørdagens opplevelse, til tross for at det gikk tungt gjennom sporet på Kvaløya.

– Ut fra at jeg har hatt en omtrent verst tenkelig oppladning var det noen positive svar jeg fikk, sier Silje Theodorsen.

Slått av Svendsen

I testrennet kom hun inn som nummer to, bak Tromsøs for øyeblikket beste formløper på damesida.

– Anna (Svendsen) var 16-17 sekunder foran Silje. Det var nok bra for Anna å få en god bekreftelse før NM, mener Team Nord-Norge-trener Roy-Helge Larsen.

Blant herrene var Martin Mikkelsen best, med omtrent samme tidsmargin ned til Rolf Einar Jensen. Der var det andreplassen som gledet team-treneren mest.

– Rolf Einar har vært mye syk og egentlig lite med på grunn av et brudd i hånda, så dette var en kjempeopptur for han, mener Roy-Helge Larsen.