Verdensmester og landslagsløper dropper NM for å gå Reistadløpet

GÅR REISTADLØPET: Landslagsløper og to ganger verdensmester i stafett, Niklas Dyrhaug (midten), går Reistadløpet fra Setermoen til Bardufoss i stedet for NM-femmila i Alta lørdag. Her med Didrik Tønseth (t.v) og Snorri Einarsson (t.h) i forbindelse med Jan Tore Skjærviks minneløp.

GÅR REISTADLØPET: Landslagsløper og to ganger verdensmester i stafett, Niklas Dyrhaug (midten), går Reistadløpet fra Setermoen til Bardufoss i stedet for NM-femmila i Alta lørdag. Her med Didrik Tønseth (t.v) og Snorri Einarsson (t.h) i forbindelse med Jan Tore Skjærviks minneløp. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Niklas Dyrhaug går heller det tradisjonsrike Reistadløpet enn NM-femmila lørdag.

DEL

Elitelandslagsløper Niklas Dyrhaug velger å stå over femmila i NM del to i Alta lørdag, for å gå det tradisjonsrike langløpet Reistadløpet. Det melder Reistadløpet på egne hjemmesider.

– For oss er det nok en fjær i hatten, og viser at vi blir mer og mer attraktiv, også for de ordinære landslagsløperne, sier daglig leder i Reistadløpet, Ivar Holand, til Nordlys.

Dyrhaug tok stafettgull i VM i 2015 og 2017, i tillegg til individuell bronse på 15 kilometer klassisk i Lahti-VM i 2017.

I OL i år i Pyeongchang ble han nummer 13 på 50 kilometeren. Dermed blir nok trønderen en av favorittene i det 50 kilometer lange løpet fra Setermoen til Bardufoss.

Ivar Holand sier løpet jobber for å trekke enda flere landslagsløpere til start i fremtiden.

– Til neste år kan det bli enda flere, i og med at vi ikke kolliderer med NM del to da. Og landslaget er en gruppering vi jobber opp mot for å få flere av, både mot utøverne selv, men også apparatet rundt, sier Ivar Holand.

Per nå har rundt tusen løpere fra 21 nasjoner meldt seg på til Reistadløpet.

 

Artikkeltags