Flere blir midlertidig ansatte: - En ønsket utvikling

BEKYMRET: LOs nestleder, Hans-Christian Gabrielsen, er bekymret over økningen av antall midlertidig ansatte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

BEKYMRET: LOs nestleder, Hans-Christian Gabrielsen, er bekymret over økningen av antall midlertidig ansatte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Etter fire års stillstand, øker antall midlertidig ansatte kraftig.

DEL

– Dette er et resultat av en villet politikk som regjeringen i bunn og grunn har lagt til rette for. Det er konsekvensen av endringene i arbeidsmiljøloven som nettopp åpnet for mer bruk av midlertidig ansatte, sier LO-nestleder, Hans-Christian Gabrielsen, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Antall midlertidig ansatte har økt betraktelig i 2016, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I fjor var i underkant av åtte prosent av arbeidstakerne i Norge midlertidig ansatt. I andre kvartal i år hadde andelen steget til 8,8 prosent.

- Ønsket utvikling

NHO ser ikke noe dramatikk i at det blir flere midlertidig ansatte.

– Endringen i arbeidsmiljøloven har ført til at flere får en fot innenfor arbeidslivet. Det er en ønsket utvikling. Vi ser ingen grunn til å endre på vår holdning i forhold til det, sier NHO-direktør Svein Oppegaard til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Bekymrer

Hans-Christian Gabrielsen mener det er to ting som gjør situasjonen ekstra dramatisk.

– Dette er tredje kvartal på rad at det er en økning i antall midlertidig ansatte. Før dette hadde nivået holdt seg jevnt de fire siste årene. Og det er spesielt bekymringsfullt fordi sysselsettingsgraden samtidig går ned, mener LO-nestlederen.

Mange av dem som får midlertidig ansettelser er unge i etableringsfasen.

– Færre sysselsatte og flere midlertidige ansettelser er en utvikling som bekymrer oss i LO, legger han til.

Men han er altså ikke overrasket.

– Dette advarte vi mot før endringen i arbeidsmiljøloven trådte i kraft. Vi ble møtt med påstander om at vi kom med skremselspropaganda. Men vi fikk dessverre rett, legger han til.

1. juli i fjor kom de nye reglene i arbeidsmiljøloven som åpnet for bruk av midlertidig ansatte i inntil 12 måneder uten vilkår.

Regelverket har dog to viktige begrensninger. En karanteneperiode på tolv måneder for nye ansettelser på generelt grunnlag. Og maksimalt 15 prosent av arbeidstakerne i virksomheten kan være midlertidig ansatt på generelt grunnlag.

Dette ble innført til tross for store protester fra en samlet fagbevegelse.

Stefan Heggelund (H) er derimot ikke bekymret.

– Dette betyr at flere som har stått utenfor arbeidslivet har kommet seg inn. Det er ikke slik at alternativet for disse er enten ledighet eller midlertidig ansatt, poengterer han.

– Samtidig viser dette at hovedregelen står fast. Det er fortsatt fast ansettelse, mener Stefan Heggelund (ANB)

Artikkeltags