- Jeg ville kalt han en apenisse om jeg sto ansikt til ansikt med ham også

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordlys ringte netthaterne.

DEL

De siste to dagene har Nordlys og en rekke andre medier delt Ap-politiker Viljar Hanssens innlegg om flyktninger- Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og Nordlys måtte torsdag stenge kommentarfeltene under sakene på grunn av hets mot Viljar.

På den lukkede Facebookgruppen "Fedrelandet viktigst", som har over 4000 medlemmer, ble lenken delt, og det var her noen av de groveste kommentarene kom.

Nordlys prøvde trosdag kveld å ta kontakt med flere fra kommentarfeltet, rett og slett for å høre om det som var blitt skrevet var noe de kunne stå for.

«La de to suge hverandre»

Jørund Refseth var en av de ivrigste på å kommentere. Opptil flere ganger kommer han med kommentarer som går på Hanssens utseende. Han skriver også at Hanssen burde settes på en celle sammen med Breivik.

«La de to suge hverandre. Disse to svinpelsene burde finne hverandre»

Når Nordlys ringer Refseth for å spørre hvorfor han skrev dette, får vi til svar at det er skrevet på en lukket gruppe, og dermed ikke noe for offentligheten.

- Men gruppen har nesten 5000 medlemmer, og regnes således ikke som offentlig?

- Dette er ikke noe jeg ville sagt offentlig, og det er derfor blitt postet på en lukket gruppe.

På oppfordring til å forklare hvorfor han har skrevet kommentarene, får vi til svar at vi kan diskutere det i gruppen hvis vi melder oss inn.

Ville ikke skrevet det samme i dag

«Helvettes idiot! Tydeligvis er han like dum som han ser ut!»

Siv S. Nygaard kommenterte også under saken. Når Nordlys ringer henne, forklarer hun at kommentarene først og fremst var rettet mot all banningen i innlegget til Hanssen.

- Kommentarene skrev jeg fordi han bannet så mye. Politikere skal ikke banne, sier hun.

- Men du sier jo også at han ikke har rett til å bestemme hva folk skal tenke, og at han ser dum ut?

- Ja, han ser jo ikke dum ut stakkar. Det var nok en kommentar som kom fordi jeg var sint. Han skjønner ikke at folk er redde, og det gjør meg sint. Jeg hadde nok ikke skrevet den samme kommentaren i dag.

- Det var et personlig angrep på Hanssen

«.... Hvordan kan han overhode kalle seg politiker med sånne holdninger? Ytringsfrihet din APE nisse»

- Jeg vil ikke ha flyktninger hit, enkelt og greit. Jeg vet hva det innebærer, og det er en belastning for samfunnet, forteller Christian Espnes Østervold Kristiansen.

Videre sier han at kommentaren hans er et personlig angrep på Viljar Hanssen.

- Ville du kalt han en ape nisse om du sto ansikt til ansikt med han?

- Ja, det hadde jeg om jeg traff Viljar, men  hadde jeg stått ansikt til ansikt med en Ap-politiker vet jeg ikke hva jeg ville gjort, sier han.

Østervold Kristiansen forteller at han er forbannet og fortvilet over situasjonen i Norge.

- Vi har eldre liggende i ganger på sykehjem fordi vi ikke har råd til å gi de noe bedre tilbud. Det er disse som har bygd landet vårt, som er grunnen til at vi er der vi er idag. Men å bruke 85 milliarder på 30.000 nye landsmenn, det har vi råd til. Jeg er ikke rasist, min kone er fra Latvia så det handler overhodet ikke om det. Jeg vil bare at nordmenn skal komme først, og de andre etterpå. Vi blir ikke hørt, og både Hanssen og Støre framstår som naive, avslutter han.

Nordlys prøvde å kontakte en rekke mennesker som hadde kommentert under saken. Det var flere som ikke ville uttale seg, og andre la på røret da vi presanterte oss.

Var forberedt

Viljar Hanssen fortalte torsdag formiddag at enkelte kommentarer han har sett har vært helt «sinnsyke», men at han var forberedt på at innlegget hans skulle bli kontroversielt.

– Vi lever i et land der man må være forberedt på at folk skal reagere på denne måten, selv om det egentlig ikke bør være slik. Men samtidig må jeg nevne at det ikke bare er negative tilbakemeldinger. Jeg har også fått mye positivt, sa han.

Artikkeltags