Selskapet Nergård hedret konen til tidligere grunnlegger av selskapet Ole-Arvid Nergård ved å la henne være gudmor og dermed også få døpe tråleren «Breidtind». Rederiets aller siste stolthet i flåten.

– Jeg kan ikke beskrive det, det var stort og fantastisk, sier Karin Nergård som fikk det ærefulle oppdraget med å døpe tråleren.

Det er ikke første gang hun døper en båt. Hun har tidligere døpt tråleren «Ole-Arvid Nergård» den har senere skiftet eier og heter nå «Synes».

Det var en stor ære for Karin Nergård å få døpe «Breidtind» onsdag denne uken.

– Jeg ble så overrasket og så glad, det er klart man svarer ja til et så stort og ærefullt oppdrag, jeg er veldig fornøyd med dagen og den flotte båten og de flotte folkene jeg har hatt rundt meg og støtta meg. Hele pakken har vært veldig bra, sier Nergård.

Champagneflaske

I dag skulle hun døpe den nyeste båten i konsernet, men det skjedde ikke helt uten komplikasjoner. Tauet til champagneflasken hengte seg fast, det gjorde at flasken gikk i en god bue.

– Jeg tenkte, nå må jeg knuse den på nytt igjen, men plutselig så smalt det og jeg ble jo kjempeglad når jeg hørte det.

DÅP: Karin Nergård døper båten.

Ole-Arvid Nergård bygget opp selskapet og utvidet det til å bli en stor aktør i norsk fiskeindustri. Da Ole-Arvid Nergård gikk bort i 2008 valgte familien å selge aksjene i selskapet.

– Jeg jobbet aldri i rederiet, men jeg fikk jo min daglige dose av konsernet og arbeidshverdagen gjennom han Ole-Arvid, sier hun.

Økonomien i selskapet har blomstret og har nå muligheten til å kjøpe tre nye trålere til flåten sin.

Breidtind

Rederiet Nergård har nå tre trålere. I januar gikk den nye båten «Breidtind» i drift. Deretter skal de få ytterligere en båt i slutten av 2023. alle båtene er av typen Vard 8 02, og koster rundt en halv milliard per stykk.

Båten har fått navnet etter fjellet «Breidtind» på Senja.

Båten skal fiske hvitfisk og reker og får hjemmehavn i Tromsø og er allerede i full drift.

– Vi har betalt over 1,5 milliard fordelt på tre båter, sier Tommy Torvanger.

Han er svært fornøyd med at Karin Nergård ønsket å døpe båten som gudmor.

– At hun vil det er fantastisk og en stor ære for oss. Hun var veldig positiv til det og vi var enig om at dette er en stor anledning, sier konsernsjefen.

Tommy viet også mye av talen sin til å anerkjenne Karin og Familien.

– I dag er det Karin som vi skal takke mest. Vi er stolt og glad for at hun ville være gudmor for «Breidtind». Ho er tilknytningen til historien til Nergård konsernet og Ole-Arvid, som var grunnleggeren av Nergård og han som la fundamentet for den utviklingen vi har sett i Nergård.