En kvinne i 50-årene er innlagt på UNN i Tromsø med omfattende syreskader. En mann i 60-årene er mistenkt for å ha skadet kvinnen med etsende væske.

– Han har vært inne til avhør, men erkjenner ikke å ha utøvd vold eller noe som kan ha bidratt til skadene, sier politiadvokat Gøril Lund.

– Ganske alvorlige syreskader

Det var natt til 12. september at politiet rykket ut til stedet der kvinnen bor i Nord-Troms. En av naboene har tidligere fortalt til Nordlys at han hørte høylytt krangel den aktuelle kvelden. Kvinnen ble etter dette innlagt på UNN i Tromsø og har gjennomgått flere omfattende operasjoner.

– Det som er klart er at hun har fått ganske alvorlige syreskader, men saken er ikke ferdig etterforsket. Det har ikke vært noen vitner til selve hendelsen, derfor er det vanskelig å få oversikt over hva som har skjedd, sier Lund.

Kvinnen har forklart seg

– Hva har kvinnen forklart om årsaken til skadene?

– Hun har forklart seg, men jeg ønsker ikke å gå inn på det hun har forklart om omstendighetene.

Naboen som Nordlys tidligere har vært i kontakt med, fortalte at det i etterkant av hendelsen var flere knuste ting på utsiden av boligen til kvinnen. Han fortalte at han også hadde vært i kontakt med kvinnen i etterkant.

– Hun har det helt forferdelig og føler at livet er blitt ødelagt som følge av denne hendelsen. Det hele er veldig trasig. Et snilt menneske som henne burde ikke opplevd noe slikt, sier han.