Finsk ektepar funnet kraftig nedkjølt etter stor redningsaksjon

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Klokken 02.11 fikk Finnmark politidistrikt melding fra Hovedredningssentralen om at et finsk ektepar hadde gått seg vill utenfor Neiden. Det finske ekteparet hadde selv varslet finske redningsmannskaper, som igjen kontaktet sine norske kolleger ved HRS.

– Det ble satt inn tre politimenn, en kjentmann, og et helikopter fra Forsvaret som befant seg ved Høybuktmoen, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Johnsen til Nordlys.

Fiske

Ekteparet ble funnet etter to timer søk med helikopter. De to var kraftig nedkjølt, og kvinnen var sterkt medtatt. Begge ble fløyet med helikopter til Kirkenes sykehus, ifølge politiet.

– De hadde tatt utgangspunkt i Neiden, og skulle på dagstur for å fiske ved et vann. Ekteparet gikk seg vill, og etter hvert ble de tom for mat og drikke.

Kjentmenn

Operasjonslederen vet ikke nøyaktig hvor lenge ekteparet da hadde vært ute, men ettersom de ble funnet sent på natten/tidlig fredag morgen, kan man anta at de har vært lenge ute.

– Vi fikk hjelp fra lokalbefolkningen til å orientere oss i terrenget, og vi retter en stor takk til alle som var involvert, sier Johnsen.

Han vil ikke spekulere i om dette kan ha bidratt til å berge kvinnens liv. Værforholdene på stedet var 10-11 grader, lett regn, og delvis tåke. Paret ble funnet omlag 4,5 kilometer i luftlinje fra Neiden.

Turister

Redningsleder Jakob Carlsen hos Hovedredningssentralen sier til Nordlys at de fikk melding fra finske redningsmyndigheter klokken 01.48.

– Da hadde ekteparet tatt kontakt med sønnen, som igjen hadde tatt kontakt med alarmsentralen i Finland. Ekteparet hadde da oppgitt en posisjon som vi tok utgangspunkt i, sier Carlsen.

Redningslederen kan heller ikke si noe om hvor lenge ekteparet var ute i marka. De skal ha hatt en campingvogn stående i Neiden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken