Gå til sidens hovedinnhold

Dette var alt kvinnen så ut frontruta - så møtte hun politiet

Artikkelen er over 3 år gammel

Det begynner å bli en gjenganger, men mandag morgen ble nok en bilist i Tromsø stoppet av politiet på grunn av isete frontrute.  På Kvaløya ble en kvinne i 20-årene stanset på grunn av manglende utsyn. Resultatet ble nok et førerkort-beslag.

- I dette tilfellet vurderte patrulje det som så grovt at det ble førerkortbeslag. Det var trafikkfarlig,  sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt.

Han oppfordrer publikum til å  skrape rutene tilstrekkelig.

Trafikkordinator Jan-Ove Fossli ved Troms politidistrikt sier de har flere reaksjonsformer.

- Det finnes ingen fasit på hvor grensen går. Det er patruljen på stedet som tar den avgjørelsen da det er de som observerer kjøretøyer i trafikken. Patruljen kan pålegge skraping av vinduer som er et muntlig pålegg, videre kan man skrive ut et forelegg på kr 2600,-. Den siste reaksjonen kan være anmeldelse og førerkortbeslag. Vi har jo sett eksempler der man skaper et hull midt på frontruta, sier Fossli.

Litt senere mandag morgen stoppet UP en utenlandsk fører og ga ham et forenklet forelegg for isete frontrute/ utilstrekkelig utsyn.

Dagens førerkortbeslag var det tredje på fem dager for nedisete frontruter. Senest natt til søndag ble en annen kvinne i 20-årene stoppet for det samme forholdet i Tromsdalen.

Kommentarer til denne saken