Vurderer OBS-varsel: Regn, kuling og mildvær i vente

SLUDD: Nedbøren som kommer denne uken vil variere mellom regn og snø.

SLUDD: Nedbøren som kommer denne uken vil variere mellom regn og snø.

Artikkelen er over 4 år gammel

- Kan bli vanskelige kjøreforhold.

DEL

Troms har vindøkning i vente og kan det komme opp til stiv kuling ved kysten av fylket. I tillegg kan vi vente oss nedbør og plussgrader denne uken, det bekrefter Sevim Müller, meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

- Det ligger et lavtrykk mellom Island og Grønland som blir mer nærgående og det kommer vind nær fastlandet i sørvest. Det blir også mildere. Akkurat nå har vi målt temperaturen på Langnes, der er det én plussgrad. Det kommer nedbør, men mindre hvitt og mer flytende, forklarer hun.

Vurderer OBS-varsel

Müller forteller at Vervarslinga vurderer å sende et OBS-varsel på vanskelige kjøreforhold fra og med i morgen.

- Det blir mildt men snøen blir liggende, og i morgen kommer det regn. Da blir det veldig glatt. Folk må være forsiktige. Regn og mildvær skaper ikke gode forhold, sier hun og legger til at hun tror de fleste i fylket vet hvilket føre man kan forvente.

Men nedbøren kommer ikke til å strømme kontinuerlig.

- Det virker å holde seg til i morgen ettermiddag, så blir det oppholdsvær med plussgrader. Først onsdag det kan komme minusgrader. Det holder seg rundt null grader, og kan komme opp mot to plussgrader i Tromsø. Men tydelige minusgrader natt til onsdag, sier Müller.

Etter onsdag havner man på rundt null, men akkurat temperatur er litt usikkert på grunn av lokale forskjeller som følge av tett skydekke.

Varierende inn mot helgen

Torsdag sørvestlig liten kuling kysten, forklarer Müller. Da blir temperaturene å helle itt mot plussiden igjen.

- Det blir varierende på grunn av lavtrykk. Til helgen blir det kuling og regn eller snø-byger i kystlige strøk.

Men tromsøværinger som vil møte opp på Stortorget for å se tenning av julegrana trenger ikke bekymre seg for å blåse bort.

- Det blir ikke kuling i byen. Tromsø er ikke et utsatt sted, men man må vente og se hva som kommer ned fra himmelen. Det er lavtrykksaktivet fremover, sier Müller.

Hun understreker at det ikke er unormalt med mildvær i perioder som dette, selv om det vi snart bare har en måned igjen til julaften.

- Snøen kom seint i år, men sånn er det, avslutter Müller.

Artikkeltags