NAV: Troms har landets laveste ledighet

HØYT OG LAVT: NAV i Troms og Finnmark ble sammenslått 1. januar i år. De siste arbeidsledighetstallene viser stor forskjell i den nye regionen.

HØYT OG LAVT: NAV i Troms og Finnmark ble sammenslått 1. januar i år. De siste arbeidsledighetstallene viser stor forskjell i den nye regionen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I februar var arbeidsledigheten i Troms og Finnmark på henholdsvis 1,8 og 3,0 prosent, viser nye tall fra NAV.

Troms har nå landets laveste ledighet. Finnmark derimot ligger nest høyest med 3,0 prosent.

– Dette representerer en liten økning i ledigheten på 4,0 prosent for begge fylker sammenlignet med februar i fjor, skriver NAV i en pressemelding.

Totalt er det nå 2810 helt arbeidsledige personer i Troms og Finnmark.

For landet for øvrig ligger arbeidsledigheten på 2,5 prosent, noe som totalt utgjør 68.302 personer.

Ifølge NAV Troms og Finnmark ser man en økning i permitteringer i fiskeindustrien og de sesongbaserte næringene. I byene går det bedre, blant annet på grunn av stor byggevirksomhet og vinterturisme. Man ser også en liten vekst i den kystgående fiskeflåten.

– Det er gledelig at det går godt i regionen vår, men vi er bekymret over at altfor mange ungdommer faller utenfor utdanning. Vi vet at flere av disse likevel innehar en digital kompetanse som mange bedrifter kan ha behov for, sier Grete Kristoffersen, direktør i NAV Troms og Finnmark, ifølge pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken