Tromsøværingen Silje Ask Lundberg ble denne helgen på landsmøtet i Stavanger gjenvalgt som leder i Naturvernforbundet, Norges største og eldste natur- og miljøvernorganisasjon.

– Skal sette inn støtet

Lundberg er Naturvernforbundets første leder fra Nord-Norge, etter forbundets mer enn 100 år lange historie. Hun er for øvrig forbundets fjerde kvinnelige leder. Hun er bosatt i Tromsø, men født og oppvokst i Harstad og har tidligere vært leder for forbundets ungdomsorganisasjon Natur og Ungdom.

– Jeg er takknemlig for tilliten og ser frem til to nye år som leder. Nå skal vi sette inn støtet i arbeidet for å stanse plastforurensningen, sier Lundberg, leder i Naturvernforbundet i en pressemelding.

Strakstiltak mot plast

Høyt på dagsordenen til forbundet står nettopp kampen mot plastforurensningen. I helgen ble det bestemt at Naturvernforbundet skal jobbe med en stor plastkampanje de neste to årene.

– Vi trenger tydeligere politiske virkemidler for å redusere forbruket vårt av plast. Vi er klare til å ta opp kampen for at det skal skje. Derfor har plastforbruk og plastforurensning blitt en av de viktige sakene i det nye arbeidsprogrammet vårt, sier Lundberg.

Blant Naturvernforbundets tiltak for å stoppe plastforsøpling er blant annet forbud mot spesielt forsøplende plastprodukter og unødvendig engangsplast.