Gå til sidens hovedinnhold

Snakk om en rett Venstre!

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag formiddag troppet Natur og Ungdom Tromsø opp på Venstres landsmøte på hotellet The Edge. Landsmøtet avholdes denne helga i Tromsø sentrum, og miljøungdommen hadde på forhånd avtalt et møte med Venstres leder Trine Skei Grande.

– Vi fikk møte henne på hotellet, og vi diskuterte viktige miljøspørsmål som dumping av miljøavfall i fjordene våre. I den forbindelse overrakte vi henne også et par boksehansker som symbol for den kampen vi ønsker at hun skal ta med regjeringa, sier leder i Tromsø Natur og Ungdom, Therese Haugstmyr Woie til Nordlys.

Hardere kampvilje

Natur og Ungdom kjemper for å få regjeringa til å sette en stopper for dumping av gruveavfall i Repparfjorden og Førdefjorden. Venstre har sagt at de ønsker at dette skal tas opp til diskusjon i Stortinget. Det er Woie bare delvis fornøyd med.

– Venstre med sin posisjon som støtteparti til regjeringspartiene, har mulighet til å trykke på enda hardere i denne kampen. Vi håper at Trine Skei Grande tar opp denne kampen, sier Woie.

Fornøyd

Hun sier at de to aktuelle fjordene har lenge levd med kniven på strupen, og dersom regjeringa tar feil avgjørelse står livet i fjordene i fare for en sikker død.

– Saken får for lite oppmerksomhet, og det folkelige flertallet mot gruvedumping blir ikke hørt. Det er på tide med en skikkelig fjord-kamp, og vi ga Trine Skei Grande et par boksehansker for at hun skal vise muskler for rene norske fjorder, og sørge for et nei til sjødeponi i Repparfjorden og Førdefjorden.

Trine Skei Grande skal ha vært fornøyd med Natur og Ungdoms engasjement i saken, og at hun har ungdommenes støtte i ryggen.

– Hun tok også opp dette spørsmålet i sin tale på landsmøtet fredag, sier Woie.

Allerede denne våren skal regjeringa avgjøre framtida til de to fjordene.

Kommentarer til denne saken