Her dumpes malingsspann, tauverk, papp og plast rett i havna på høylys dag

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Onsdag formiddag ble hammerfestingen Ole Henning Wiik oppmerksom på noe høyst kritikkverdig i Hammerfest havn. En mann kom kjørende bort på kaia med sin Volkswagen Transporter. Han parkerte ved kaia og begynte å dumpe avfall rett i havet.

– Jeg trudde dette var ei tilbakelagt tid. Vi må gå nesten 30 år tilbake i tid når det gjelder slike holdninger, sier Wiik til Nordlys.

Ikke alene

Han sier at han ikke vet hvem som utførte dumpinga, men at det så ut for han at dette var helt naturlig for vedkommede å gjøre.

– Det gikk malingsspann, plast, papp, og noe tauverk over kaia og rett i havet. Mannen var ikke alene i området. Bare 10-15 meter unna sto det andre folk og holdt på å bunkre en russertråler, så dette virket å være helt normalt for mannen, sier Wiik.

Flyter i vannet

Bildet er spredt og kommentert i det vide og brede på Facebook. Men ingen grep inn i det ugjerningen pågikk. Wiik kontaktet selv havnevakta i Hammerfest, men så ikke til noen reaksjoner.

– Nå hadde jeg ikke mulighet å sitte der på timesvis og se etter noen, men den tida jeg var i området var det ingen som grep inn, sier han.

Etter å ha dumpet avfallet tok mannen en vannslange som lå på kaia og spulte av malingsrester som lå på lasteplanet. Også dette gikk rett på kaia eller i havet. Man kan se tydelig på bildene at det flyter både søppel og maling i vannet.

Ifølge Vestfinnmark operasjonssentral er det Hammerfest kommune som er påtaleansvarlig i slike saker, og politiet har ikke mottatt noen henvendelser angående den ulovlige dumpinga.

Avventer

Havnekaptein Jon Helge Løkke i Hammerfest Havn sier at han er informert om tilfellet.

– Det er helt utrolig at noe slikt skjer i 2015. Vi ble informert og dro til stedet, men da var fuglen fløyet, sier kapteinen.

Han sier at havna avventer en henvendelse for å se om vedkommede melder seg.

– Vi vet ikke foreløpig hvem dette er, men avventer en anmeldelse. Det kan være at han melder seg, sier Løkke.

Artikkeltags