Gå til sidens hovedinnhold

Stein- og jordmasser raste ut bare meter fra husveggen

Artikkelen er over 6 år gammel

HARSTAD (Nordlys.no): Natt til mandag løsnet jordskrenten nedenfor et hus i Samagata i Harstad. Huseieren ønsker ikke å uttale seg til Nordlys, da det er en sak mellom henne og forsikringsselskapet.

Ikke politisak

Politioverbetjent Kåre Rasmussen ved Harstad politistasjon sier at de fikk melding fra huseier klokken 01.03 natt til mandag.

– Harstad kommune ble varslet allerede klokken 16 på søndag. Da hadde det gått et mindre ras. Så ble politiet igjen kontaktet like etter klokken ett natt til mandag, sier Rasmussen.

Han sier at dette ikke er en sak for politiet.

Privat grunn

Enhetsleder Svein Arne Johansen ved drift- og utbyggingstjenesten i Harstad kommune sier at han har registrert hendelsen, men at han ikke har noen detaljerte opplysninger.

– Ut fra det jeg har registrert, er dette på privat eiendom, sier Johansen.

Nordlys har også snakket med personell på kommunens vakttelefon. Der fikk vi opplyst om at de var på stedet med en mann søndags kveld. Kommunens personell konstaterte også at dette var privat grunn. De siste dagene har det kommet store nedbørsmengder i Troms, og dette kan være årsaken til at grunnen til slutt ga etter i den bratte Samaåsen.

Nordlys var på stedet tirsdags morgen. Steinmassene har ikke gjort skade på veien som går nedenfor, og ifølge politiet skal verken hus eller biler ha blitt skadet i hendelsen.

Kommentarer til denne saken