Gå til sidens hovedinnhold

11 personer tatt i politiaksjon på Svalbard

Artikkelen er over 5 år gammel

Med bistand fra Oslo politidistrikt hadde Sysselmannen på Svalba en narkoaksjon hvor de slo til mot både privatadresser og personer som var ute i Longyearbyen i helga. 11 personer ble tatt under aksjonen.

Det skriver Svalbardposten.

– Vi hadde en mistanke om at det var et brukermiljø i byen. Denne aksjonen avdekket at mistanken stemmer, at det er flere personer i byen som bruker eller har brukt narkotika. I hovedsak dreier det seg om cannabis, men vi har også mistanke om andre typer stoffer, sier assisterende sysselmann Jens Olav Sæther til Svalbardposten.

Av de 11 som ble tatt har seks fått forelegg på mellom 4000 og 9000 kroner som følge av erkjennelse og utslag på tester. Fem av sakene etterforskes fortsatt.

Politiet avventer også om blodprøvene vil vise bruk av andre typer narkotika. De utelukker ikke at flere personer kan bli tatt.

– Vi har hatt inn flere personer til avhør i helga, og fått et visst overblikk i hvem har med å gjøre. Vi kan absolutt ikke utlukke at det blir flere. Vi må analysere og vurdere litt, sier Sæther til Svalbardposten.

Kommentarer til denne saken