Populære studenter

Arbeidergiverne står i kø for å få være med på Arbeidslivsdagen ved Universitetet i Tromsø.

Arbeidergiverne står i kø for å få være med på Arbeidslivsdagen ved Universitetet i Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I dag står arbeidsgivere i kø for å møte studentene ved Universitetet i Tromsø (UiT).

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Aker Solutions og 90 andre arbeidsgiverne kommer for å rekruttere UiT-studenter under Arbeidslivsdagen denne høsten.

– I år har vi hatt virksomheter på venteliste, og vi har ikke plass til alle som ønsker delta, forteller rådgiver Lars Buseth ved Karrieresenteret på UiT, som arrangerer Arbeidslivsdagen.

– UiT-studentene er utvilsomt ettertraktet i arbeidsmarkedet. Stadig flere virksomheter ønsker å delta på Arbeidslivsdagen ved UiT hvor de kan møte UiT-studentene

Viktig dag

Årets arbeidslivsdag onsdag 5. oktober, er den sjette i rekken, og nesten 100 virksomheter fra privat og offentlig sektor er altså representert under landsdelens største rekrutteringsarrangement.

– Arbeidslivsdagen er en viktig dag for alle studenter som ønsker å bli kjent med arbeidsgivere og få informasjon om framtidige karrieremuligheter, sier Buseth

– Det er mange grupper av studenter som er ettertraktet, kanskje i enda større grad en de selv er klar over. På Arbeidslivsdagen kan studentene få førstehåndskunnskap om hvem som har behov for deres kompetanse når de blir ferdig med studiene. Dagen er også en god anledning for å få vite om muligheter for sommerjobber og oppgavesamarbeid under studiene, understreker Buseth.

Nord-Norge

Det er stadig flere virksomheter i landsdelen som ser nytten av å komme i kontakt med studentene på denne måte.

I år er det bred nordnorsk deltakelse fra Helgeland i sør til Kirkenes i nord-øst. Men det er også mange tilreisende virksomheter, bl.a. departementer, statlige etater, kommuner, olje- og gasselskaper og IT- og teknologibedrifter.

I tillegg til over 90 virksomheter på stand, inkluderer Arbeidslivsdagen 13 bedriftspresentasjoner, intervjutrening, CV-verksted og flere foredrag om jobb og karriere. (ANB)

Her kan du se hele programmet for Arbeidslivsdagen ved UiT

Og her finner du oversikten over virksomheter som deltar

Artikkeltags