(Siste)

– Det vi er forbanna på, er fagforeningen Lederne som gjorde møtet i Rikslønnsnemnda til en fagforeningskamp og dolket oss i ryggen, sier forbundsleder Leif Sande i Industri Energi til Stavanger Aftenblad.

Denne uken har konflikten om tariffavtale mellom Norsk olje og gass (tidligere Oljeindustriens Landsforening OLF) og fagforeningene Industri Energi, Safe og Lederne vært til behandling i Rikslønnsnemnda.

Rikslønnsnemnda ga torsdag ikke oljearbeiderne i de tre forbundene medhold i kravet om å videreføre retten til å gå av ved fylte 62 år.

Forbundsleder Sande reagerer på at Lederne gikk imot Industri Energi og Safes forslag om å bruke et fond på nesten 300 millioner kroner til å finansiere tidligpensjon. Lederne ønsket tariffestet pensjon.

– Under streiken sto vi sammen om pensjonskravet. Men i nemnda brukte de det meste av taletida si på å argumentere imot oss. De var verre enn arbeidsgiver, sier Sande.

Industri Energi og Safe representerer 90 prosent av de organiserte som var i streik, og Lederne 10 prosent.

Forbundsleder Jan Olav Brekke i Lederne frykter for det videre samarbeidet mellom de to forbundene.

– Samarbeidet med Industri og Energi vil være relativt begrenset på kort sikt i alle fall. Slike karakteristikker er ikke noe som fremmer samarbeid akkurat, sier Brekke om Sandes uttalelser. (ANB-NTB)