Leken over for Playfish-gründer

OER OG UT I TROMSØ: Kim Daniel Arthur må legge ned Playfish sin avdeling i Tromsø.

OER OG UT I TROMSØ: Kim Daniel Arthur må legge ned Playfish sin avdeling i Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Tvinges til å legge ned i Tromsø.

DEL

EA Games har besluttet at avdelingen i Tromsø blir lagt ned.

I november 2009 ble Kim Daniel Arthurs suksessfirma Playfish kjøpt opp av verdens største spillselskap EA Games.

21 mister jobben

Playfish har siden det vært ei avdeling i EA, men nå er det besluttet fra sentralt hold at Tromsø-avdelingen, med 21 ansatte, skal bort.

- De ønsker å satse på større kontorer i noen sentrale byer og har da valgt at Tromsø-kontoret skal bort, forteller Kim Daniel Arthur.

Han er i dag ansatt som general manager mobile og skal i utgangspunktet være med videre.

- Jeg har fra tidligere en avtale om å flytte til Japan og utvikle spill for markedet der. OG så får vi se hva som skjer, sier Arthur.

Ryddig prosess

Han sier det er trist at konsernet har tatt denne beslutningen, men sier hele prosessen har vært veldig ryddig.

- Noen av de ansatte skal med videre, mens andre må finne seg ny jobb. Og jeg må berømme de ansatte i denne prosessen, sier Arthur.

Spillene som er laget av Tromsø-kontoret har nådd 81 millioner brukere verden over, så det er ingen tvil om at det er dyktige folk som nå mister jobben.

Får lønn

- Kontoret består av en miks av programmerere og kreative personer innen alt fra design til tekstproduksjon. Disse har nå fått valget mellom å gå med en gang eller benytte kontorene til å se seg om etter nye jobber. Alle får lønn ut oppsigelsestiden, samt en ekstra kompensasjon, informerer Arthur.

Han sier de ansatte har vært veldig positiv, og mange har snudd nyheten til at de nå får mulighet til å kunne gjøre noe annet.

- Erfaringene og kompetansen de ansatte har kan absolutt være nyttig for andre. Så om noen er på utkikk etter flinke folk, er det bare å ta kontakt, avslutter Arthur.

Artikkeltags