Her møter prisvinnende Tromsø-gründer IKEA-grunnleggeren

ENTREPRENØRPRIS: Yngve Bergheim - her med IKEA-grunnlegger Ingvar Kamprad (til venstre) vant Entreprenuer of the Year og Young Entreprenuer of the Year under Barents Reunion.

ENTREPRENØRPRIS: Yngve Bergheim - her med IKEA-grunnlegger Ingvar Kamprad (til venstre) vant Entreprenuer of the Year og Young Entreprenuer of the Year under Barents Reunion. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Yngve Bergheim tok storeslem under prisutdeling.

DEL

For tredje året på rad ble Årets gründer og Årets unge gründer i Barentsregionen kåret.

For første gang historien gikk imidlertid begge prisene til én og samme person: Tromsø-gründer Yngve Bergheim.

– Det er utrolig artig, men veldig uventet. Jeg hadde fått indikasjoner på at jeg kanskje kom til å vinne prisen for unge gründere, men da juryen leste opp hovedprisen, trodde jeg de leste fra feil ark, sier Bergheim til Nordlys på telefon fra Haparanda i Finland.

Her gikk prisutdelingen av stabelen under konferansen Barents Reunion i går.

Google-anerkjennelse

Det er IKEA-grunnlegger Ingvar Kamprad som står bak gründerprisen. Kamprad grunnla den populære møbelkjeden allerede som 17-åring, og er i dag blant verdens ti rikeste mennesker.

Som medgründer og daglig leder i webbyrået Ramsalt Lab har Bergheim i løpet av tre år skapt et firma med seks ansatte.

Ramsalt Lab har i dag en rekke nettaviser og fem universiteter på sin kundeliste. De er også i et eksklusivt selskap bedrifter som har oppnådd partnerstatus hos nettgiganten Google.

– En pris som dette er jo en anerkjennelse av det vi jobber med, og av firmaet vårt. Vi har vokst fra to personer til at vi i dag er seks, noe som har gått forholdsvis raskt. Jeg tror også at juryen setter pris på at vi har begynt å se østover for samarbeid, sier Bergheim.

Ser østover

I fjor ble Bergheim med i det treårige EU-programmet Young Innovative Entrepreneurs.

Her deltar et knippe entreprenører fra Russland, Sverige, Finland og Norge som velges ut for å fremme samarbeid og innovasjon for næringslivet i regionen.

– Yngve Bergheim er en gründer som gjerne deler på sin kunnskap. Med IT og digital markedsføring som sin arena, finner han hele tiden nye muligheter i Barentsregionen, sier Gunnel Simu, kommunepolitiker i Haparanda.

Ramsalt Lab samarbeider i dag med firmaer i blant annet Russland og Finland, og er også i ferd med å opprette kontor i Murmansk.

– Tanken er at det skal være en start på å finne utviklere i Russland som vi kan ansette der, og se på mulighetene for å få nye kunder, sier Bergheim.

Artikkeltags