Går i pluss for første gang

Artikkelen er over 5 år gammel

SE VIDEO: Hurtigruten tjener penger også om vinteren.

DEL

Hurtigruten legger nå frem sitt kvartalsresultat. For første gang kan de legge frem et positivt driftsresultat i første kvartal.

- For første gang leverer vi et positivt driftsresultat for Hurtigruten norskekysten i første kvartal. Det er vi veldig godt fornøyd med. Det er positivt å se at distansetrafikken øker betydelig i første kvartal, noe som er et resultat av målrettet innsats og god regularitet. For å fortsette den gode resultatutviklingen har vi nå fokus på å videreutvikle vårt sommerprodukt, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Samtidig går selskapet for første gang siden fusjonen med overskudd for trafikken på norskekysten isolert.

Nordlysturisme

Resultat før skatt for første kvartal er bedret med hele 39 millioner siden 2012.

Hovedårsaken er nordlysturismen, melder selskapet, som spesielt har satset på det engelske markedet.

- Dette har vært en suksess og antall gjestedøgn økte med over 25 prosent på distansereiser denne vinteren, sier selskapet i pressemeldingen.

Resultat før skatt er forbedret med 39 millioner kroner fra første kvartal 2012 og Hurtigruten norskekysten produserte positivt driftsresultat i fra vintertrafikken for første gang.

Bedre priser

Høyere priser og omtrent samme antall gjestedøgn fører til at konsernets inntekter i kvartalet øker med 31 millioner kroner til 755 millioner kroner.

Samtidig er kostnadsnivået redusert med 34 millioner kroner på grunn av lavere salgs- og administrasjonskostnader og kostnader knyttet til ikke videreført virksomhet i første kvartal 2012.

Underskudd før skatt for første kvartal ble 133 millioner kroner som er en forbedring på 39 millioner kroner fra samme periode i 2012.

Nøkkeltall:

(Tall i millioner)1. kv. 20131. kv. 2012
Driftsinntekter755723
Driftskostnader732766
Driftsresultat før av- og nedskrivninger (EBITDA)30-34
Av- og nedskrivninger9989
Driftsresultat (EBIT)-69-122
Resultat før skatt for videreført virksomhet-133-161
Resultat før skatt for ikke videreført virksomhet2-11
Resultat før skatt -133-172

Artikkeltags