- Det kommer til å bli helt magisk

KONGRESSALEN: Slik blir byens nye kongressal.

KONGRESSALEN: Slik blir byens nye kongressal. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SE FLERE BILDER

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

1. mai 2014 åpner Choice-kjeden og Petter Stordalen sitt nye hotell i Tromsø, The Edge. Nordlys kan i dag presentere de første illustrasjonene inne fra hotellet, med beskrivelser fra hotellets foreløpig eneste ansatte, salgssjef Lise Bjørkeng fra Bardu.

For hele byen

- Det kommer til å bli helt magisk. Både fantastisk og koselig. Dette blir et hotell for alle, ikke bare for hotellgjestene, men for hele byen, sier Bjørkeng.

The Edge, med sine drøyt 14.000 kvadratmeter fordelt på 12 etasjer, kommer til å bestå av 293 rom i alle varianter, byens første skikkelig store kongressenter på 800 kvadratmeter med plass til 1000 personer, en stor konferansesal i toppen med plass til like mange, restaurant og bar i lobbyen.

SE VIDEO: Her forteller Stordalen om sine Tromsø-planer

Hvordan hotellets fasade skal se ut, er velkjent. Her tar Bjørkeng oss med inn og gir oss en smakebit på hva de danske interiørarkitektene i Schmidt Hammer Lassen har fått til innvendig.

Spesielt tak

- Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Så sent som i går ble vi enige om den siste stolen. Vi drar inn farger fra Tromsø sentrums trehusbebyggelse både til møbler og tepper. Når man kommer inn i resepsjonen blir det skifer på gulvet. Her blir det også en lobbybar, en bar som skal være åpen for hele byen. Taket blir helt spesielt. Det skal reflektere lyset fra utsida, midnattsola, lyset fra sundet. Det kommer til å bli råstilig, alt er så gjennomtenkt, ned til minste detalj, sier Bjørkeng entusiastisk.

LES OGSÅ: Tromsøs nye skyline

I bakkant av 1. etasjen kommer det nye kongresssenteret, som også kan brukes til alt fra utstillinger til konserter. Bjørkeng forteller at akustikken har vært et hovedfokus der.

Hun startet i jobben 1. februar, og flytter til byen fra Trondheim 1. april. Men hun har allerede vært og sett på byggverket som stiger til værs på kaikanten nord for Skarven.

- Det begynner å ta form og det går jo så fort.

Da Nordlys var på byggeplassen i går, var rammeverket for de to første etasjene på plass.

Og 2. etasjen blir en helt sentral del av hotellet.

Ut mot sundet

- Restauranten , som blie en del av Choice-kjedens matkonsept Kitchen & Table, har plass til 400 personer, blir liggende med utsikt mot sundet, en ny restaurant for Tromsøs befolkning.

I toppen av hotellet kommer konferansesalen med tilgang på takterrasse.

Bjørkeng er ikke i tvil at når hotellet åpner om snaue 14 måneder, så vil det ha en effekt på byens øvrige næringsliv og hoteller.

- Det kommer til å dryppe på mange.

Og effekten kommer temmelig umiddelbart.

Første kongress på plass

- Det er allerede booket en kongress i mai. Det er det jeg driver med nå. Det er mange pengesterke bedrifter som har ønsket seg til Tromsø, men som ikke har hatt muligheten fordi det ikke vært plass. Interessen er kjempestor, sier hun.

Hvor mange som kommer til å jobbe på hotellet, er fortsatt ikke klart.

- Vi kommer til å starte en talentjakt for å få tak i de mest serviceinnstilte som skal ta i mot den første gjesten 1. mai 2014, sier Bjørkeng.

Artikkeltags