Naboleilighetene som selges er like gamle og like store, men der stopper likheten

770.000 I FORSKJELL: Leiligheten i 1. etasje i Anna Eides vei 6 (bildet t.v.) er priset til 1.950.000 kroner. Til høyre i 1. etasje, Anna Eides vei 10. Pris: 1.180.000.

770.000 I FORSKJELL: Leiligheten i 1. etasje i Anna Eides vei 6 (bildet t.v.) er priset til 1.950.000 kroner. Til høyre i 1. etasje, Anna Eides vei 10. Pris: 1.180.000. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Dene uka ble to små leiligheter i Anna Eides vei oppe på Tromsøya lagt ut for salg. I og for seg seg kanskje ikke så uvanlig, sier du? V

el.

De to leilighetene er begge 26 kvadratmeter store. De er  bygd i 1964. De har gang, et soverom, kjøkken og et bad. De ligger begge i 1. etasje. Og fellesgjelda er omtrent like stor. Men der stopper likhetene.

Stor prisforskjell

For mens den ene har et prisforlangende på 1.190.000 kroner, drøyt 45.000 kroner per kvadratmeter, ligger den andre ut for 1.950.000 kroner. Det er nøyaktig 75.000 kroner kvadratmeteren.

Tom Eirik Larsen, megler i DNB Eiendom, selger den dyreste av de to.

- I bunnen for prisantydningen ligegr taksten og pris per kvadrat på andre enheter solgt i området. Når det gjelder denne enheten, er det en leilighet man kan flytte rett inn i. Den har nytt kjøkken og nytt bad, den er fresh og moderne, sier Larsen, som har registrert at det nå ligger en leilighet ute i markedet fra det samme nabolaget.

- Ja, vi er oppmerksomme på det, men vi forholder oss til den taksten vi har fått. Leiligheten er betydelig pusset opp og det har vært solgt leiligheter til over 2 millioner i området. Denne passer fint både for førstegangsetablerere og de som selger hus i området, men som fortsatt ønsker å bo der oppe, sier Larsen til Nordlys.

Han har allerede fem interessenter og regner med at den ikke blir liggende lenge ute.

- Nei, leiligheter som dette kommer som regel inn og går fort ut igjen.

Skvatt litt

Tor-Håvard Hansen, en av to meglere i Eie som selger den andre, innrømmer at han skvatt litt da han så den andre leiligheten dukke opp nesten samtidig på nettet.

- Den må ha vært lagt ut like før vår. Vi la ut mandag og har første visning mandag. Jeg regner med at den er solgt på tirsdag!

Han registrerer at det er stor prisforskjell på de to enhetene, og peker på at den dyreste av de to er betydelig oppgradert.

- Man trenger ikke pusse opp den vi selger, men det anbefales. Den er gammel. Men vi har allerede mange forespørsler på den fra enslige og foredlre som skal kjøpe bolig til barna sine. Det er et populært området, og tirsdag er den nok  solgt, sier Hansen til Nordlys.