Gå til sidens hovedinnhold

Naboer sjokkert etter dyretragedie: - Vi har ikke merket noe galt

Artikkelen er over 1 år gammel

Da politibilen kom forbi trodde naboen at bonden hadde vært utsatt for ei ulykke. Seinere hørtes skuddene da sauer ble nødslaktet på gården.

For abonnenter

Mandag fant politiet 80 døde sauer i et fjøs i Målselv, mens ytterligere 11 var i så dårlig forfatning at de ble nødslaktet på stedet. En av naboene var ute og arbeidet da den første politibilen kom kjørende. Hun trodde først at bonden hadde vært utsatt for ei ulykke siden politiet kom.

- Jeg trodde at han hadde tippet rundt på traktoren. Men så oppdaget jeg at Mattilsynet kom, og så hørte jeg skuddene fra gården. Da skjønte jeg hva det var. Det var forferdelig å høre de skuddene, forteller naboen til Nordlys.

Mindre ble ikke sjokket da hun seinere på dagen leste nyhetsmeldingene om at 80 døde sauer var funnet i et fjøs i Midt-Troms.

- Gud nåde meg. Jeg sovna ikke før klokka tre i natt. «Dette går ikke an», tenkte jeg. Det er bare så ufattelig. Man hører jo av og til om dyretragedier fra andre kanter av landet, men det blir noe annet når du praktisk talt får det rett utenfor stuedøra.

Har ikke merket noe uvanlig

Sammen med en annen nabo gir hun uttrykk for at hun synes synd på både bonden, familien hans og på dyrene som har lidd. Begge forteller at de ikke hadde noen anelse om at noe var galt, og at så mange sauer sto inne i fjøset.

- Hadde det vært to-tre stykker så, men ikke en sånn mengde. Vi har ikke hørt noe breking, ikke luktet noe - i fall de har ligget døde lenge - og ikke sett noe mistenkelig heller. Vi har ikke merket noe galt på noen måte, sier de.

Bonden skal ha drevet gården i mange år, og ifølge naboen har det virket å gå helt greit. Alt var tilsynelatende i orden nå også.

- Bonden har høstet jorda som vanlig, og jeg har ikke merket noe på ham de gangene vi har møttes. Vi har ikke et nært forhold, men i mine øyne har han vært helt som vanlig. Jeg kan ikke forstå at noe sånt som dette kan skje, og håper det finnes en logisk forklaring, sier hun.

Så langt skal heller ikke politiet ha fått fullgodt svar fra bonden på hvorfor sauene sto inne.

- Nei. Vi har selvsagt spurt ham om dette, men ikke fått noen god forklaring på det, uttalte politioverbetjent Geir Lofthus ved Midt-Troms lensmannsdistrikt til Nordlys tirsdag.