Nå kommer vinteren tilbake for fullt

SNØ I SIKTE: Det blir snøbyger i Tromsø og store deler av Troms de neste dagene.

SNØ I SIKTE: Det blir snøbyger i Tromsø og store deler av Troms de neste dagene. Foto:

Elendige værprognoser for de neste dagene.

DEL

Våren lar stadig vente på seg, og de siste dagene har temperaturene ligget i det lave plussgrader. Til alt overmål skal det bli enda kaldere det neste par dagene.

Eirik Samuelsen, statsmeteorolog på Værvarslinga for Nord-Norge og værblogger, skriver selv om det er litt sludd i lufta onsdag formiddag, så er det egentlig forholdsvis milde luftmasser i forhold til det som kommer.

- Det litt mildere først nå utover ettermiddagen og kvelden i dag, før vinteren kommer for fullt tilbake utover morgendagen. Som vi ser av detaljkartet for morgendagen, er det særlig i Nordland og Troms at vi får de kaldeste luftmassene, skriver Samuelsen.

De neste dagene vil den nedbøren som kommer, komme i form av snø. I det minste kan vi trøste oss med at det neppe blir snakk om veldig store mengder.

- Det blir nok også en del oppholdsvær og sol mellom bygene. Søndagen ser i dag f.eks. bra ut med mye sol her i Tromsø, selv om det er vinterlige luftmasser. Men detaljene rundt nedbør/ikke nedbør er selvfølgelig mer usikre så langt fram i tid. Det som er sikkert er at det blir vinterluftmasser!, skriver statsmeteorologen på værbloggen sin.

Artikkeltags