Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du vinne teaterbilletter til hele klassen

Artikkelen er over 6 år gammel

Skriv om ditt ferieminne.

Hålogaland Teater lanserer i forbindelse med urpremieren på "Den sommeren pappa ble homo" en skrivekonkurranse for ungdom som går på ungdomsskolen (8.-10.-trinn).  Vinneren får publisert sin tekst i Nordlys, og vinner billetter til forestillingen til hele sin klasse.

- "Den sommeren pappa ble homo" handler om en litt interessant ferie for hovedpersonen Arvidsjaur - det er en sommer der alt skjer! Nå vil vi at ungdom i Tromsø skal skrive om sitt rareste, fineste, kjipeste, morsomste ferieminne, sier teatersjef Nina Wester.

Lengde og form er åpent, innleveringsfristen er 10. april.

- Vi håper deltakerne lar kreativiteten flomme, smiler Wester.

Lund Eriksen juryleder

"Den sommeren pappa ble homo" er basert på Endre Lund Eriksens bok med samme navn. Og det er nettopp Lund Eriksen som skal bedømme tekstene som kommer inn i konkurransen.

Forfatteren kommer med flere tips til ivrige skribenter.

- Bygg det opp slik at det er spennende å lese. Overdriv gjerne litt - smell på litt ekstra. Skriv med innlevelse og kraft, uten stengsler, sier Lund Eriksen.

Og han sier det er helt kurant å dikte fritt.

- Klart det! Men det kan være lurt å ta utgangspunkt i noe som har skjedd. Eller bruke fantasien helt fritt. Eller skrive om noe du har opplevd, men late som om du dikter det opp!

Tjuvfiske og bilferie

Både Wester og Lund Eriksen har flust av sommerminner. De forteller om sine:

- Vi hadde en fjellgård vi alltid ferierte på da jeg var liten. Min pappa var en svært rettskaffen mann, men akkurat her elsket han å tjuvfiske! Han koset seg med akkurat dette. Jeg husker spenningen om morgenen - om "oppsynet" hadde funnet garnet. Jeg måtte holde utkikk! Og en dag ble han tatt! Jeg husker det godt. Det var første gang jeg hørte pappa lyge. Jeg syntes ikke det var leit, jeg var mest imponert over hvor utrolig flink han var til det, forteller Wester.

- En ferie, jeg var rundt ni år, skulle vi kjøre bil helt fra Bodø til Nederland. Vi var tre unger i baksete, to voksne foran. Vi begynte å krangle på Tverrlandet - altså ca femten minutter hjemmefra - og vi ga oss ikke før vi var fremme. Det var utallige trusler om å bli satt av. Svært høy temperatur. Men da vi kom frem var det altså et stort badeland der. Sikkert noe man har helt likt i Bodø i dag! Men da var det som å komme til et innendørs syden. Og det var verdt hele turen, forteller Lund Eriksen.

Kårer vinner

Vinneren av konkurransen skal kåres før premieren på "Den sommeren pappa ble homo", som er 29. april.

Det er Petter Næss som har regien på HT-forestillinga, og de to Lille Hålogaland-skuespillerne Sindre Arder Skildheim og Isak Bakli Algen som skal spille hovedrollen som Arvidsjaur. Kristian Fr. Figenschow jr. spiller pappaen.

For å delta, send ditt bidrag til heidi@ht.tr.no innen 10. april. (Husk å skrive fullt navn, navn på skole og kontaktinformasjon på ditt bidrag.) Merk eposten: FERIEMINNE

Kommentarer til denne saken