– De som ikke leser vårt plussinnhold til daglig kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt. Jeg håper og tror at mange vil benytte seg av denne muligheten , sier sjefredaktør Helge Nitteberg.

Leserne som tegner seg for gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må dette opprettes.

Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

– Vi lager masse spennende innhold hver eneste dag. Vi bruker store ressurser på å dekke det lokale nyhetsbildet fra time til time. Vi prioriteter også reportasjer og historier som gir dybde på toppen av de løpende nyhetene, forteller Nitteberg.

Han trekker også fram et annet argument..

– Vi satser mer og mer på video, både direktesendinger og innslag. Dette er innhold som er forbeholdt den som har abonnementstilgang.

Eksklusivt for abonnenter

Tilbudet gjøres i forbindelse med at Nordlys gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i Nordlys vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at vår tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, forklarer Nitteberg.

Abonnementssystem nede

Flere systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for norske lokalaviser over hele landet, deriblant Nordlys.

Dette har enkelte konsekvenser for eksisterende abonnenter. Blant annet er det på nåværende tidspunkt ikke mulig å si opp abonnementet.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt. Dette jobber vi fortsatt med å finne løsninger på så snart som mulig. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.