Denne helgen er det duket for en helt ny fotballturnering lokalt. Hele turneringen vises direkte på Direktesport.no for Nordlys-abonnenter og abonnenter av andre Amedia-aviser.

Coop jentecup er en turnering som sikter seg inn på jentelag i 15-16-årsklassen.

– Bakgrunnen var egentlig at jeg og vår lagleder Renate Skogstad lette etter en turnering i en stille periode for jentene. Vi klarte ikke å finne turneringer. Vi lette overalt hele landet. Vi klarte ikke å finne noen turneringer vi kunne reise på. Så tenkte vi, ja ok da får vi finne på det selv, sier Jan Nilsen i trenerapparatet til TIL J15.

Mangelen på en innendørs fotballbane i full størrelse i Tromsø gjorde at man måtte søke et bredere samarbeid.

– Vi kontaktet BOIF (Bardufoss OIF), som vi fra før har et samarbeid med fra før, med tanke på hospitering av spillere. De tente på idéen og viste enorm dugnadsånd for å få dette opp og gå, sier Nilsen.

Turneringen har med lag fra Troms, Nordland, Hålogaland og Oslo fotballkrets. Nærmere bestemt TIL, Bardufoss, Kvaløya SK, Mjølner, Landsås, Medkila, Grand Bodø og årets Norway Cup-vinner i årsklassen, Stabæk.

– Vi hadde lyst til å møte lag vi ikke møter til vanlig i seriespill. Vi gikk bredere ut og fikk med oss de beste lagene fra Nordland og Hålogaland Fotballkrets. Vi hadde samtidig et ønske om å få litt blest og krydre det litt. Å få en referanse med et av de beste sørnorske lagene. Vi plukket Stabæk som er årets Norway Cup-vinner. De sa "ja" med eneste gang, sier Nilsen.

Han retter en takk til Coop Nord og Sparebanken Nord-Norge-fondet Samfunnsløftet for å gjøre arrangementet mulig.

– Denne turneringen skal ikke generere noe overskudd. Vi har lyst til å gjøre noe spesielt for jentene, sier Jan Nilsen.

Spilleplanen for helga ser foreløpig slik ut - med lenke til direktesendingene:

Fredag:

17.00 Bardufoss OIF-Mjølner
18.00 Stabæk-Medkila
19.00 Grand Bodø-Landsås
20.00 Tromsø IL-Kvaløya SK

Lørdag:

10.00 Tromsø IL-Medkila
11.00 Kvaløya SK-Stabæk
12.00 Bardufoss OIF-Grand Bodø
13.00 Mjølner-Landsås
17.00 Medkila-Kvaløya SK
18.00 Stabæk-Tromsø IL
19.00 Grand Bodø-Mjølner
20.00 Bardufoss OIF-Landsås

Søndag:

09.00: Kamp om 7. plassen: Kvaløya-Landsås

10.00: Kamp om 5. plassen: TIL-Grand Bodø

11.00: Kamp om 3. plassen: BOIF-Stabæk

12.00: Kamp om 1. plassen: Mjølner Medkila