(iFinnmark)

– Det føles veldig bra å endelig være på plass. Jeg har gått å gledet meg i tre måneder og fulgt godt med på det som skjer her oppe, sier den påtroppende redaktøren for Finnmarken, Karoline Almås Sørensen (33).

Sørensen kommer fra avisa Østlendingen der hun har vært frontsjef og vikarierende nyhetsredaktør. Fra tidligere har hun bakgrunn som journalist og har vært bosatt sørpå i 13 år.

Hun er opprinnelig fra Tromsø, og synes det er fint å endelig komme tilbake til røttene sine som nordlending.

Bitt godt tatt imot

33-åringen kom til Vadsø fredag og forteller at hun allerede har blitt godt tatt imot av Vadsøværingene og av leserne til Finnmarken.

– Jeg føler jeg har landet godt og jeg føler meg hjemme allerede. Nå gleder jeg meg til å bli enda bedre kjent med folk her og i resten av Øst-Finnmark.

– Hvordan ser du for deg den videre utviklingen til Finnmarken framover?

– Vi ser allerede en god vekst, og jeg håper og tror den veksten vil fortsette. Det er så mye positivt og spennende som skjer her, og det skal vi også gjenspeile i avisa.

Hun tar også med seg samboeren sin til Vadsø, og har store planer om å etablere seg her.

– Ellers er jeg veldig glad i å synge i kor og friluftsliv, og jeg har fått veldig mange spørsmål om jeg går på ski. Det gjør jeg ikke, men nå må jeg nesten starte med det! Ellers er jeg glad i «gjør-det-selv-prosjekter» i hjemmet. Vi har planer om å etablere oss her, og vi har allerede vært på visning. Så jeg håper vi snart har et hus så jeg kan gjøre litt sånne ting når jeg ikke er på jobb, ler hun.

Emma Hoff (21) blir også et kjent ansikt i Finnmarken framover. Hun er ansatt som sommervikar til midten av august. 21-åringen er opprinnelig fra Nittedal og forteller at hun aldri hadde vært lenger nord enn Trondheim før hun kom til Vadsø fredag.

Saken fortsetter under bildet.

– Stas

– Det var egentlig bare en tilfeldighet at jeg kom hit, og jeg synes dette er veldig stas! Det er også veldig fint her, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Øst-Finnmark og folkene her. Jeg tror dette blir en veldig innholdsrik sommer.

Hoff studerer journalistikk ved Høgskolen i Volda og skal starte på 3. året etter sommeren.

– Eventyrlysten tok styringen da jeg takket ja til dette!

Hun forteller at hun er veldig glad i friluftsliv og at Vadsø derfor passet midt i blinken for den interessen.

Nå håper både redaktøren og sommervikaren at folk ikke er redd for å tipse om saker:

– Ser dere oss, så bare ta tak i oss å tips oss om det som skjer, sier de.