Nå er hun ridder av 1. klasse

DEL

I dag fikk billedkunstner og musiker Marit Kristine Bockelie det synlige beviset på at hun er slått til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Det ble gjort under en markering i Sparebankens festsal i Tromsø sentrum og fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker sto for utdelingen.

- Marit Kristine Bockelie mottar utmerkelsen for sitt virke som kunster, skrev Slottet på sin nettside da det ble offentliggjort at hun fikk umerkeligen.

– Endelig. Når man ser på CV-lista mi, så har jeg jo gjort en hel masse i løpet av livet. Det er ikke en plass jeg ikke har stilt ut, både her i Norge og i utlandet, men her på berget har liksom ingen merket seg det – det er ingen som blir profet i egen by, sier Bockelie til iTromsø, som først omtalte saken.

Her overrekker fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker beviset på utmerkelsen til Marit Kristine Bockelie . Foto: Sarebanken Nord-Norge

Her overrekker fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker beviset på utmerkelsen til Marit Kristine Bockelie . Foto: Sarebanken Nord-Norge

Marit Bockelie

Billedkunstner og musiker (fløyte).

Født i Bodø den 9. oktober 1933, oppvokst i Tromsø og bosatt i Oslo.

Utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1953–56), Accademia di Belle Arti («Mosaikkakademiet»), Ravenna (1956–59) og Statens kunstakademi (1960–64).

Hennes verker inkluderer mosaikk, tegning, akvarell, maling og grafikk. Hun har også illustrert flere bøker, med hovedvekt på utgivelser med tema fra Nord-Norge. Hun er representert i flere utstillinger, deriblant Nasjonalgalleriet.

Kilde: Wikipedia

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken