– Vi skal ha et møte på mandag for å snekre sammen detaljene. Jeg tror det blir åpning torsdag eller fredag, sier Geir Martin Jensen som er administrerende direktør i Aurora kino.

Selskapet har også kinodrift i Alta, Vardø, Kirkenes, Narvik og Lakselv. Også på disse stedene blir det oppstart, men datoene er ennå ikke satt.

– Gleder oss til å åpne

– Vi gleder oss til å komme i gang etter to måneders kinotørke. Det skal bli godt å få hjulene i gang igjen, sier Jensen. 93 av 94 ansatte i selskapet har vært permittert.

– Dette har vært en dramatisk situasjon for oss. Koronarestriksjonene kom midt i høysesongen. Vi hadde forventet en skikkelig bra besøk i påsken med den nyeste James Bond-filmen på plakaten. De to stengte månedene har betydd et stort inntektstap, sier Jensen.

Før helga åpnet helsemyndighetene for arrangementer med inntil 50 deltakere, og det er det som gjør at kinoene nå kan åpne.

Programmet ikke klart

Jensen sier at de må ha en grundig gjennomgang før publikum slipper inn til den første fremvisningen i slutten av neste uke. – Vi er opptatt av å gjøre dette på en trygg måte, og i henhold til retningslinjene. Det innebærer at det trolig er noen av lokalene våre som ikke kan ha så mange som 50 i salen, sier Jensen.

Han vet ikke sikkert hva som skal vises når kinoen i Tromsø åpner.

– Det vil trolig være en miks av de filmene som sto på plakaten da vi stengte, sier han.

Koronakrisen har også konsekvenser for tilgangen på filmer. – James Bond skulle jo ha premiere i påsken. Nå kan det ta lang tid før den slippes. De som står bak filmen vil nok ikke at den skal settes opp før kinoene i USA og andre steder er tilbake i full drift. Det samme vil nok gjelde for andre nye filmer. Produsentene er avhengige av at inntektene blir så store som mulig. Å kjøre for halvtomme kinoer er ikke gunstig, sier Jensen.