Tipsene begynte å strømme inn til Nordlys i 00.30-tiden - fra hele Troms.

Også Troms politidistrikt fikk inn flere meldinger om observasjoner av «nødbluss» på himmelen i vest.

– Det er kommet inn flere meldinger om nødraketter/nødbluss fra området Vikran, Karlsøy. Observasjonene settes i sammenheng med rakettoppskyting fra Andøy rakettskytefelt, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Også Nordland politidistrikt har lagt ut en melding.

– Andøya Space Center har skutt opp noen raketter. Dette har vært godt synlig på himmelen. Politiet har mottatt mange meldinger vedrørende observasjonene.

– Sto i longs og kalosjer

Daniel Winkler trodde ikke sine egne øyne da han så opp mot himmelen fra Henrikvika på Kvaløya like etter midnatt.

– Jeg tenkte WTF!, måtte slå alarm og få folket i huset opp. Noen sto i longs og kalosjer og klødde seg i hauet. Det er fascinerende at det går an. Vi tenkte også på raketter etter hvert, sier Winkler.

Også på Storsteinnes var det mange som sperret opp øynene i natt.

– Lyset endte opp med å ligne et terningkast med fire øyne, som ble større og større. Jeg ble småredd, innrømmer Ida Carin Jørgensen til Nordlys.

Bekrefter oppskyting

Andøya Space Center opplyser på sin nettside at det ble gjennomført to eller flere rakettoppskytinger etter midnatt.

Operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt bekrefter at politiet har mottatt et varsel om en rakettkampanje ved oppskytingsbasen i tidsrommet 23. mars til 10. april.

Han hadde likevel satt pris på en beskjed i forkant av nattens begivenhet, som resulterte i at operasjonssentralen ble nedringt av bekymrede folk.

– Vi har fått en masse telefoner. Noen trodde de så nødraketter, og ringte politiet som de også skal gjøre i slike situasjoner. I våre hektiske dager, med masse telefoner og mailer, ønsker vi å bli varslet mye nærmere oppskytingene. Spesielt i vinterhalvåret når det er mørkt store deler av døgnet, og slike lysfenomen kan ses over veldig store avstander, sier Munkvold til Nordlys.