- Vår far, som gikk bort i fjor, ville vært så utrolig stolt av dette

20160503 NM i kjøttprodukter 2015. Prisvinnere. Foto: John T. Pedersen / Kjøttbransjen Mob: 90559094

20160503 NM i kjøttprodukter 2015. Prisvinnere. Foto: John T. Pedersen / Kjøttbransjen Mob: 90559094 Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Mydland AS hadde en av selskapets største kvelder i historien da de tirsdag kveld forsynte seg grovt av titler da kjøttbransjen kåret landets beste kjøtt i Oslo.

Til slutt ble det reneste parademarsjen for den tradisjonsrike tromsøbedriften som har vært i bransjen i 96 år.

- Det har vært en helt fantastisk kveld. Helt overstrømmende å få alle de utmerkelsene for produktene våre. Rett og slett veldig rørende, sier Kurt Mydland til Nordlys.

Han og broren Erik satt pris på mye, men Matmerk-prisen var stor.

- Det er en hedersbevisning vi setter veldig høyt. Den er bare delt ut to ganger før. Vår far, som gikk bort i fjor, ville vært så utrolig stolt av dette. Vi skulle ønske han hadde fått oppleve dette. Det er en stor annerkjennelse for alt vi står for. Faren vår brukte å si: "Gjør det ordentlig - eller la være", sier en rørt Kurt Mydland til Nordlys.

Matmerk-prisen fikk de blant annet for arbeidet og engasjementet for lokale råvarer.

I kriterien for utdelingen tirsdag kveld het det: "Prisen går til en produsent som produserer i tråd med Matmerks visjon om å fremme mangfold, kvalitet og verdiskapning i norsk matproduksjon. Matmerk deler ut sin hederspris under NM i kjøtt. Det gjør vi for å synliggjøre og verdsette kjøttbransjens produsenter og produkter".

Mydland retter en stor takk til alle sine ansatte.

- Vi har fantastiske medarbeidere som står opp utrolig tidlig og jobber sent. Det er en knallbra gjeng. Nå skal vi bare jobbe ufortrødent videre.

Alle disse utmerkelsene skulle være motivasjon nok. Hør bare her:

De vant i klassen Krydret Spekepølse med sin Topp Tursnack.

Juryens begrunnelse: "Den har god smak og lukt, er balansert men ganske mild."

I klassen for oppskåret spekekjøtt ble det ny triumf med selskapets Umberto spekeskinke. Juryens sier: "Spekeskinken er mør og har balansert moden smak. Den kommer i tynne skiver, er godt mørnet, med fasthet. Skivene skilles lett uten at de revner. Rett og slett et produkt med høy kvalitet."

Den vant også den prestisjetunge NM-tittelen for Spekekjøtt. Juryens dom: "Vinneren har allerede blitt bemerket som spesialitet og har lånt navnet fra en italiensk polfarer."

I kampen om landets beste fenalår, ble det reneste bykampen. Hele tre tromsø-bedrifter, Mydland, Aron mat og Solberg Pettersen var nominert, og her stakk sistnevnte av med seieren. Også juryen trakk frem Tromsø-dominansen: "I finalen ender det først opp med en bykamp, mellom 3 bedrifter. Kanskje noen ser muligheten til å lansere Fenalårhovedstaden Tromsø?  Avgjørelsen faller i siste runde med hoveddommers dobbeltstemme.   Om vinneren sier dommerne: «Nydelig smak og god modningsaroma. Nydelig sødme. Godt avpasset salt. Konsistensen er svært mør med god struktur. Utseende er bare flott, nydelig trimmet. Det er jevnt modnet og tørket."

Mydland tok nok en tittel i Bacon Spesial med sin varmrøkte bacon.  Dommernes dom: «Elegant smak, super røyksmak, meget bra saltsmak på dette produktet som selges i bit.»

Her fikk også Aron Mat gull for sin tørrsaltete bacon, modnet.

Kommunikasjonssjef  Sven-Erik Eide sier at det var spesielt at tre tromsøbedrifter sloss om fenalårtittelen.

- Jeg vet ikke hva dere gjør med fenalåret der oppe, men noe er der, ler han.

- Det viser bare hvor flinke vi er i bransjen i Tromsø når vi alle hevder oss i toppen. Vi er konkurrenter, og det driver oss fremover. Jeg er like stolte av dem, sier Kurt Mydland.

Artikkeltags