De har droppet ut av skolen for å satse alt: – Det er nå det gjelder

LÜT har nettopp gitt ut sin siste singel før slippet av debutalbumet «Pandion» i høst. «Trash gjennom» er allerede listet på P3. LÜT er: Marius James Platt (bass), Ørjan Nyborg Myrland (gitar), Viljar Ratama Dunđerović (gitar), Markus Danielsen Danjord (vokal), Hans Marius Mikkelsen (gitar) og Sveinung Engvik (trommer).

LÜT har nettopp gitt ut sin siste singel før slippet av debutalbumet «Pandion» i høst. «Trash gjennom» er allerede listet på P3. LÜT er: Marius James Platt (bass), Ørjan Nyborg Myrland (gitar), Viljar Ratama Dunđerović (gitar), Markus Danielsen Danjord (vokal), Hans Marius Mikkelsen (gitar) og Sveinung Engvik (trommer).

I februar bestemte tromsøbandet LÜT seg for å satse alt. Et halvt år seinere angrer de ingenting.

DEL

Rett før helga slapp LÜT sin ferskeste singel, «Trash gjennom». Siste singelslipp før debutalbumet kommer i løpet av høsten, og en singel som markerer slutten på en sommer stappet full av konserter.

– Siden midten av juni har vi spilt 22 konserter. Vi har bare noen få igjen nå. Det har vært et kjør, smiler vokalist Markus Danjord.

Konsertmengden har som seg hør og bør bygget opp bandets liverykte noe voldsomt, og de har jevnlig fått smått panegyriske anmeldelser kastet etter seg. Men det har altså ikke kommet gratis.

I februar ble det klart at bandet ble nominert til å bli Årets Urørt på NRK P3. Allerede før dette hadde bandet ry på seg for å jobbe både hardt og målrettet. Urørt-finalen intensiverte satsingen.

Flere av LÜTs medlemmer har en fortid i et annet band som gjorde det skarpt i Urørt – The Wolves, fra Kroken. Klok av erfaring bestemte guttene seg for å bruke hypen for alt den var verdt.

Sluttet på skolen

Det førte også med seg at to av bandets medlemmer, Danjord selv og gitarist Hans Marius Mikkelsen (gitarist), bestemte seg for å slutte på skolen.

– Vi droppet ut. Det ble for mye med begge deler. Så vi prioriterte. Vi kom til et punkt der vi måtte ta et valg. Og vi var nødt til å kjøre på, sier Danjord.

– Det er nå det gjelder. Skolen kan vi gjøre ferdig seinere.

Både Danjord og Mikkelsen jobber ved siden av bandarbeidet.

– Hadde jeg hatt et klart mål i livet om å ta en bachelor i ett eller annet, så hadde det nok vært vanskeligere å slutte på skolen. Men jeg nølte ikke.

Ørjan Nyborg Myrland og Markus Danjord i Lüt.

Ørjan Nyborg Myrland og Markus Danjord i Lüt. Foto:

DIY

LÜT gjør i veldig stor grad alt av logistisk arbeid rundt bandet selv. De booker spillejobber, med tilhørende reiser, selv, og organiserer promoarbeid. Våren brukte de på å spille inn sitt kommende album. Som de har betalt mye av selv.

– Vi er foreløpig avhengige av å tjene egne penger utenfor bandet også. Vi reiser mye. Og vi betalte for eksempel studioleie selv med tanke på albumet. Men vi er vant til å jobbe hardt for å få ting til, sier gitarist Ørjan Nyborg Myrland.

Guttene legger ikke skjul på at det er mye selvgjort i LÜT.

– Akkurat nå er det mye DIY. Og det funker bra. Vi er mange folk (seks i bandet), og vi kan forskjellige ting. I tillegg har vi fire personer i tett team rundt bandet som også bidrar. Det er naturlig for oss at det er som det er, sier Danjord.

«Pandion»

Det kommende albumet har fått tittelen «Pandion».

– «Pandion» er navnet på det hemmelige bonuskortet til SAS. Det som er hakket over diamantkortet. Så bra anser vi dette albumet å være, gliser Myrland.

– Målet må være å turnere så mye at vi til slutt får det kortet, legger Danjord til.

– Det er et ambisiøst navn på ei debutplate?

– Ja, det sto mellom det og «Greatest Hits». Og «LÜT Gold».

Fem av låtene på «Pandion» har vært utgitt som singler. Resten er uutgitt. «Trash gjennom» er siste låt ut – og markerer et skille for LÜT.

– Det er et litt annerledes sound for oss. Vi digger den låten, og det er i den retningen vi ønsker å gå, sier Danjord.

– Vi har allerede begynt å tenke på neste album, for så vidt, sier Myrland.

Bandet skryter veldig av sin produsent Ariel Joshua Sivertsen, og gir ham mye ære for å ha levert et sluttprodukt de alle sier seg svært fornøyd med.

– Vi har allerede booket studiotid for album to!

Størst i Norge

For det energiske bandet hviler ikke. De jobber stadig mot målet:

– Vi skal bli det største rockbandet i verden. Eller – kanskje ikke verden, vi synger jo på norsk ..., sier Myrland.

– Det største rockbandet i Norge. Vi skal det! Neste mål er å kunne gjøre dette på heltid. Være rockestjerne på heltid. Proff rockestjerne!

Danjord smiler.

– Det er sant. Det har vært målet mitt hele livet.

Artikkeltags