Stor spennvidde fra tromsømusiker

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Ukas jazzanbefaling er Clockwork.

DEL

Gjengangere på Romjulsjazzen på Skarven vil være rimelig godt kjent med tromsøgitaristen Odd Steinar Albrigtsen.

Ellers er han mest tilgjengelig i Oslo, hvor han har oppholdt seg i årene etter endt musikkutdanning i Trondheim.

Svorsk samarbeid

For et par uker siden var han hjemme igjen med sitt nye band, Clockwork, for å presentere sin nye - og første alvorlige - plateinnspilling, The Contest. Det samme bandet har også opptrådt før i Tromsø under navnet Truls & The Festivus kvartett, da med bandets trommeslager Truls Rønning fra Trondheim som bandleder.

De to øvrige medlemmene i kvartetten er Oscar Grönberg piano og Peder Waern bass. Dermed føyer gruppen seg inn i serien av svensk/norske samarbeidsprosjekter med utdanningskonservatoriet i Trondheim som fellesnevner.

Denne plata er også samprodusert med den supre svenske saksofonisten Jonas Kullhammar, noe som en føler har vært med på å sette et livgivende preg på musikken.

Spennvidde

De åtte komposisjonene på The Contest er noenlunde jevnt fordelt på tre av de fire medlemmene. Det bidrar til spennvidden i produktet.

I sine komposisjoner er Albrigtsen en energisk og spennende musiker som holder seg til distinkte melodilinjer.

Stor spennvidde tas også godt vare på av Waern, og Rønning er sterkt hørbar, men ikke overdrevent støyende.

Pat Metheny

Komposisjonene gir rom for musikalske utfordringer som musikerne består på grunn av sin gode følelse for samspill og koordinasjon. Musikalske røtter som stikker seg frem er av og til hentet i bebopen, men gjerne også i luftige konstruksjoner som bringer tankene hen mot Pat Metheny.

Östbergs veksling mellom akustisk og elektrisk er også sterkt bidragende til det store stilmessige vingefanget. Komposisjonen Valseri (av Östberg) kan stå som en svenneprøve i det å skape jazzmusikalske stemningsbilder i et samtidsaktuelt tidsbilde.

I sine komposisjoner er Albrigtsen en energisk og spennende musiker som holder seg til distinkte melodilinjer.

Artikkeltags