Terningkast 5: Smarte postmenn

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

COLD MAILMAN «Relax; The Mountain Will Come To You»

DEL

Denne sarte pop-perlen var utgitt i oktober, men kom litt uforståelig bort i høstens virvar av utgivelser. Cold Mailman får litt lettere oppmerksomhet gjennom «Bodø-bølgen». Ikke bare er skiva gitt ut på Kråkesølvs selskap, bandet deler også tre medlemmer med Kollwitz og har med tidligere medlemmer fra The Spectacle og Lukestar, i tillegg bidrar Ingeborg Selnes på skiva.

Men sannheten er at bandet står forbasket godt på egne ben. Dette er deres tredje utgivelse, og de har virkelig tatt et sjumilssteg fra de litt ordinære, tidligere skivene. Det var med stor begeistring jeg hørte førstesingelen Pull Yourself Together And Fall In Love With Me tidlig i år, men de har mye mer. Fatal Conversations, Time Is Of The Essence og Back In Your Bed er de tre låtene som stikker seg mest ut - sammen med nevnte singel - på en meget velgjort og helhetlig plate.

Dette er detaljrik og dynamisk pop med smarte arrangement og god produksjon. Soundet er skjørt, men bandet bruker dynamiske virkemidler til fulle, hør bare på avslutningslåta Lullaby hvor det hele eksploderer med storslått strykearrangement. Skiva kan virke anonym ved første gjennomlytting, men med litt tid åpner den seg. Relax; The Mountain Will Come To You var vurdert til min Topp 10-albumliste, men tapte med knapp margin på oppløpssiden.

Artikkeltags